Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την ΠΝΠ που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δήμων

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την ΠΝΠ που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δήμων
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ψήφιση νομοσχεδίου ΥΠ. Δικαιοσύνης: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις».(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Ευρωκίνηση

Ο Θανάσης Σκόκος, υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του Ποταμιού μιλά για ευθύνες που αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τονίζει πως η πατρίδα κινδυνεύει με κατάρρευση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλιτεύουν τόσο την απόφαση, όσο φυσικά και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη, δηλαδή με τη χρήση ΠΝΠ, ενέργεια που έχει κατακριθεί από την κυβέρνηση στο παρελθόν από το πόστο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας τα αδιέξοδά τους

“Προχωρούν, αν είναι δυνατόν, στην υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Ενέργεια που μέχρι πρόσφατα ξόρκιζαν και τώρα την υιοθετούν” αναφέρει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευση Κ. Καραγκούνης. “Προειδοποιούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και τις διοικήσεις των Ταμείων να εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των πόρων και να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού. Τα αδιέξοδα τα οποία οι ίδιοι έχουν προκαλέσει δεν μπορεί να τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος με τη χρήση της περιουσίας του και την εσωτερική στάση πληρωμών” αναφέρει και ολοκληρώνει: “Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραγκούνης”.

Ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μίλησε στο NEWS 247 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “ανήμπορη να ανταποκριθεί και να βρει λύσεις στα αδιέξοδα ρευστότητας που η ίδια δημιούργησε, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας.

Ποτάμι: Δεν είναι πατριωτικό καθήκον η ΠΝΠ

Δρυμεία κριτική ασκεί το ποτάμι δια του υπεύθυνου Οικονομίας και Ανάπτυξης Θανάσης Σκόκος στην απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει με ΠΝΠ τα αποθεματικά των φορέων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος. “Με θρασύτητα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαφτίζουν τον στραγγαλισμό της ρευστότητας των δήμων “πατριωτικό καθήκον” θέλοντας να καλύψουν τις μεγάλες τους ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία οδηγείται η χώρα από την πολιτική “ρήξη με τους πάντες” που ακολουθούν”

Ο κ. Σκόκος αναρωτιέται στη συνέχεια της ανακοίνωσής του: “Είναι πατριωτικό κατόρθωμα να σταματήσουν να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων;

Έχει σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους η διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις οποίες κατήγγειλαν μέχρι να γίνουν κυβέρνηση;”

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού σημειώνει: “Μετά από 90 ημέρες η χώρα οδεύει σε απομόνωση και σε απόλυτη οικονομική ασφυξία στο εσωτερικό της. Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση αγγίζει πλέον τον Πρωθυπουργό. Κάτι πρέπει να κάνει. Η πατρίδα μας κινδυνεύει με κατάρρευση”.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο

Με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκλεγμένο Δήμαρχος Πατρών και μέλος του ΚΚΕ Κ. Πελετίδης μίλησε για αυταρχισμό της κυβέρνησης που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, των περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, εφαρμόζει δηλαδή σήμερα αυτά που κατήγγειλε χθες.

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δημεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ

“Καταργώντας την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση ουσιαστικά δημεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ” σημειώνει με ανάρτησή της στο facebook η Φώφη Γεννηματά. “Με τη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , η Κυβέρνηση της Αριστεράς και των ΑΝΕΛ, προχωρεί σε μια Πράξη Απελπισίας, μεταφέροντας όλους τους πόρους της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος” σημειώνει.

Η κα. Γεννηματά αναρρωτιέται “με ποιο τρόπο θα καλύπτει σε λίγο καιρό τις βασικές ανάγκες του Κράτους;” και κάνει λόγο για έλλειψη αξιοπιστίας της κυβέρνησης. “Όταν στις αρχές Μαρτίου, εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα με πληροφορίες για τη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα για δήθεν απόφαση της κυβέρνησης «να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων»” σημειώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα