Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για την έκδοση τουρκικής NAVTEX στο Αιγαίο

Διαβάζεται σε 1'
φρεγάτα
Φρεγάτα του ελληνικού στόλου (φωτογραφία αρχείου) Theodore Manolopoulos / Presidency Handout / SOOC

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών στην έκδοση NAVTEX της Τουρκίας αναφέρει ότι πρόκειται για ενέργεια αντίθετη στο διεθνές δίκαιο.

Tην έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η έκδοση NAVTEX από την πλευρά της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Συγκεκριμένα από τη Βασιλίσσης Σοφίας έλεγαν την Πέμπτη ότι “η έκδοση navtex εκ μέρους της Τουρκίας για έρευνα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι προδήλως αντίθετη στο διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα προβαίνει στις δέουσες κατά το διεθνές δίκαιο ενέργειες. Η έρευνα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό της”.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επηρεάσει τρόπον τινα την ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά ενώ τους τελευταίους μήνες επιδιώκεται επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών που θα αφορά ακόμη και θέματα υψηλής πολιτικής.

Η τακτική άλλωστε των “ήρεμων νερών” στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος που κορυφώθηκαν την Τετάρτη με ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα