Εντός της ημέρας το τηλεφώνημα Τσίπρα-Μέρκελ

Εντός της ημέρας το τηλεφώνημα Τσίπρα-Μέρκελ

Συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ πριν την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Άγκυρα. Τι αναμένεται να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ στην Άγκυρα στις 3 Φεβρουαρίου, θεωρείται πολύ συμαντική μετά και την προκλητική ενέργεια της Τουρκικής πλευράς στα Ίμια.

Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που “καίνε” την ελληνική πλευρά, όπως το προσφυγικό, αλλά και το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν στην Μάλτα στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς.

Εκτιμάται πως οι κινήσεις της Άγκυρας αποτελούν τα “απόνερα” της μη έκδοσης των αξιωματικών από την Τουρκία με την ελληνική πλευρα να παρακολουθεί με ψυχραιμία, αλλά και ανησυχία τις εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα