Επέστρεψε στην Αθήνα ο Μητσοτάκης λόγω των πυρκαγιών

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην Αθήνα επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που δημιουργεί το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Αττική.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε απόψε στην Αθήνα λόγω της κρίσιμης κατάστασης εξαιτίας των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τον Πρωθυπουργό, απάντησε πωςο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε απόψε στην Αθήνα και αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο γραφείο του”.

Σημειώνεται πως το μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Αττική παραμένει εκτός ελέγχου με τις Αρχές να προχωρούν μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής (11/8) σε απανωτές εκκενώσεις οικισμών.

Το πιο πρόσφατο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Μαραθώνα, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη.

Είχε προηγηθεί μήνυμα εκκένωσης για τις περιοχές:

  • Σταμάτα
  • Αμυγδαλέζα Σταμάτας
  • Ροδόπολη
  • Γραμματικό
  • Μικροχώρι Ωρωπού

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν και αυτή τη στιγμή στο μέτωπο βρίσκονται 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα