Επιμένει ο Βλάχος της ΝΔ: Νέα ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια

Διαβάζεται σε 2'
Επιμένει ο Βλάχος της ΝΔ: Νέα ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια
EUROKINISSI

Ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος ήταν ένας από τους 11 που κατέθεσαν την “επίμαχη” ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, επανέρχεται δηλώνοντας ότι δεν απαντήθηκαν τα αιτήματα των πολιτών από τον υπουργό Οικονομικών

Νέα ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος.

Ο κ. Βλάχος ήταν ένας από τους 11 βουλευτές που είχαν καταθέσει και την ομαδική “επίμαχη” πρώτη ερώτηση για το θέμα, η οποία έφερε στην επιφάνεια τον εσωκομματικό αναβρασμό στο κυβερνών κόμμα. Τώρα επανέρχεται, σχολιάζοντας μάλιστα ότι δεν καλύφθηκαν τα ερωτήματα των βουλευτών από τη γραπτή απάντηση του υπουργού Οικονομικών, αλλά και ότι εν τω μεταξύ δημιουργήθηκαν νέα, καθώς όπως τόνισε: “Ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών”.

Ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τα κόκκινα δάνεια. Ενώ αναφέρει ότι: “Οι τράπεζες μέσω μονοπρόσωπων εταιριών που έχουν συστήσει, συμμετέχουν και παίρνουν ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από το Fund στο οποίο το έχουν μεταβιβάσει το δάνειο εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα κέρδη τους”.

Ρωτά επομένως τον κ. Χατζηδάκη εάν “υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών;”.

Ο κ. Βλάχος θέτει ειδικότερα και τα εξής τρία ερωτήματα:

  • Εάν θα γίνει ενιαία πλατφόρμα για όλα τα Funds – και όχι καθένα χωριστά – η οποία θα εποπτεύεται με ποινή την ανάκληση της άδειας του λόγω επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων.
  • Εάν εκτός από τις χρηματικές ποινές που μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί σε servicers, θα προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας σε όσους από αυτούς είναι υπότροποι
  • Εάν θα υποχρεωθούν τα Funds να αποδέχονται την πρόταση ή αντιπρόταση του υπολογιστικού εργαλείου του εξωδικαστικού, που ισχύει σήμερα μόνο για τους ευάλωτους και τους ανάπηρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα