Επιμένει το Μαξίμου: Χωρίς rapid test στις εκκλησίες – Οικονόμου: Η ΝΔ έκλεισε τους ναούς όταν χρειάστηκε

Επιμένει το Μαξίμου: Χωρίς rapid test στις εκκλησίες – Οικονόμου: Η ΝΔ έκλεισε τους ναούς όταν χρειάστηκε
Λειτουργία σε Εκκλησία εν μέσω πανδημίας EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στην πρόταση Τσίπρα για τον έλεγχο ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας ουσιαστικά αυτό το ενδεχόμενο και περνώντας στην αντεπίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου απορρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για rapid test στους ανεμβολίαστους πιστούς προκειμένου να πάνε στην Εκκλησία.

Η κυβέρνηση επικαλείται ότι με δική της απόφαση έκλεισαν για πρώτη φορά οι ναοί όταν χρειάστηκε, αλλά και ότι σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για τους ιερείς. Αλλά και αφήνει να εννοηθεί ότι εάν αλλάξουν οι όροι πρόσβασης στην Εκκλησία, θα πρέπει να αλλάξουν πχ και για τα σουπερμάρκετ

Ο κ. Οικονόμου ειδικότερα σχολίασε: “Από τη δήλωσή του κ. Τσίπρα προκύπτει ότι η μόνη του διαφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης αφορά τους πολίτες που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, εν γένει”.

Υπενθύμισε ότι: “Με απόφαση της κυβέρνησης, όταν κρίθηκε απαραίτητο, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία έκλεισαν οι ναοί για τους πιστούς, ενώ σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες.”

Σημείωσε επίσης ότι: “ Για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων” και διερωτήθηκε: “Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες; Πως ακριβώς το εννοεί;”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας πως: “Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς «όχι», κλείνοντας με νόημα το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Όσο για τον διαχωρισμό των επιστημόνων σε κοινής ή μη κοινής κομματικής αποδοχής, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημοσύνη κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα όχι από κόμματα.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα