Επίσημα στοιχεία για την υπόθεση μετακλητών και συγγενών ζητεί η ΝΔ

Επίσημα στοιχεία για την υπόθεση μετακλητών και συγγενών ζητεί η ΝΔ
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον νέο Γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο.(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Η ΝΔ ζητεί να πληροφορηθεί τον συνολικό αριθμό, το κόστος, και τη νομιμότητα των διορισμών. Καταγγέλλει "βόλεμα" ημετέρων και συγγενών

Λεπτομερή στοιχεία από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για την υπόθεση του διορισμού μετακλητών υπαλλήλων στην κυβέρνηση ζητεί η ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και συνυπογράφει ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και άλλοι 31 γαλάζιοι βουλευτές.

Οι ερωτώντες βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «προκαλεί» με τα «επαναλαμβανόμενα περιστατικά διορισμών συγγενών και φίλων σε θέσεις μετακλητών».

«Οι πράξεις αυτές αποτελούν την έμπρακτη υλοποίηση της άποψης μελών της κυβέρνησης ότι “η αριστεία είναι ρετσινιά” υποστηρίζουν οι 33 βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν: “δυστυχώς, οι πράξεις αυτές αναδεικνύουν μια πρακτική που προσωποποιεί την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης”. Επίσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι σταμάτησε την ανάρτηση του τεύχους Γ’ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως θέλοντας να καταστήσει δυσχερέστερη την αναζήτηση αυτών των πράξεων. Αντιτείνουν δε ότι η ΝΔ πιστεύει στην αξιοκρατία, στηρίζει τη διαφάνεια και την αξιολόγηση και ζητεί την εφαρμογή της σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν πόσες είναι οι θέσεις των μετακλητών στην κυβέρνηση, πόσα άτομα υπηρετούν και ποια η η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη της μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων. Καλούν επίσης τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας των πράξεων διορισμού συγγενών έως και β’ βαθμού μελών της κυβέρνησης σε κρατικές θέσεις, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας που απαγορεύει κάτι τέτοιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα