Επίθεση Άδωνι στην κυβέρνηση για το θεατρικό που βασίζεται σε κείμενα του Ξηρού

Επίθεση Άδωνι στην κυβέρνηση για το θεατρικό που βασίζεται σε κείμενα του Ξηρού
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «διεγείρει το φάντασμα της τρομοκρατίας». Ζητά να απαγορευτεί στους μαθητές να παρακολουθήσουν την παράσταση. Παρέμβαση και του Ιασ. Φωτήλα του Ποταμιού

Βολές στην κυβέρνηση για την απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει το θεατρικό έργο «Ισορροπία του Νας» που βασίζεται σε κείμενα του Σάββα Ξηρού εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης καταλογιζοντάς την ότι “διεγείρει το φάντασμα της τρομοκρατίας”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτσιμού καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης με βαρύτατες εκφράσεις αλλά και εναντίον της  νέας καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου που επέλεξε το έργο. «Η παρούσα κυβέρνηση σε συνέχεια των προκλητικών “φωτογραφικών” διατάξεων που προώθησε διά μέσου νομοθετημάτων τον τελευταίο χρόνο και ευνοούν τους κατηγορούμενους για συνέργεια και συμμετοχή στην τρομοκρατία, είναι προφανές ότι κινεί πάντα λίθον προκειμένου να διεγείρει το φάντασμα της τρομοκρατίας» υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης. Ζητεί μάλιστα την παρέμβαση της κυβέρνησης για το θέμα ερωτώντας την αν θεωρεί ότι «η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης από το Εθνικό Θέατρο βασισμένης στο αυτοβιογραφικό βιβλίο ενός τρομοκράτη, προάγει τον πολιτισμό και σε επέκταση προωθεί υγιή και αξιόπιστα πρότυπα για τις επόμενες γενιές.

Παράλληλα καλεί ουσιαστικά την κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο σε μαθητές. «Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι οι μαθητές-μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δε θα παρακολουθήσουν ένα θεατρικό έργο που βασίζεται στις απόψεις και ιδέες ενός τρομοκράτη;» ρωτά τους υπουργούς και ζητεί να πληροφορηθεί το κόστος της παράστασης. Επίσης ρωτά αν το Εθνικό Θέατρο έχει χρηματοδοτήσει -και αν ναι με ποιο ποσό- τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του Σάββα Ξηρού.

Το ζήτημα έθεσε με παρέμβασή του στη Βουλή και ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το ανέβασμα της παράστασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα