Ερώτηση στη Βουλή για το ρεπορτάζ του NEWS 24/7 για το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με αφορμή το ρεπορτάζ του NEWS 24/7 για το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Μέχρι τη Βουλή έφτασε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του NEWS 24/7 για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών που στεγάζεται στην Ηλιούπολη.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενοι τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.

Το κείμενο της ερώτησης και οι υπογράφες

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στον Τύπο, οι συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Γυμνάσιο – Ειδικό Λύκειο Αθηνών, το οποίο στεγάζεται στην Ηλιούπολη, είναι απαράδεκτες και ακατάλληλες για τους μαθητές και τις μαθήτριες με αναπηρίες που φιλοξενεί.

Καταγράφονται σοβαρά προβλήματα ασφάλειας εξαιτίας της άσχημης κατάστασης της υλικοτεχνικής υποδομής και του κτιρίου, ενώ οι χώροι υγιεινής δεν διαθέτουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για άτομα με αναπηρίες.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι υπάρχει έλλειψη κατάλληλου Προσωπικού για τις ανάγκες που απαιτεί ένα Ειδικό Σχολείο, με αποτέλεσμα να μην προσφέρονται στους μαθητές και στις μαθήτριες όλα τα απαραίτητα εφόδια για την εκπαίδευση και για τη μόρφωσή τους. Έλλειψη υπάρχει και σε βοηθητικό Προσωπικό και οι γονείς αναγκάζονται να προσλάβουν οι ίδιοι, κάτι που είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για τις οικογένειές τους.

Επίσης, η μετακίνηση των μαθητών με αμαξίδιο είναι εξαιρετικά δύσκολη μέσα στο σχολείο και για τη μετάβαση από τις αίθουσες στον αύλειο χώρο, επειδή ο χώρος του ανελκυστήρα δεν είναι επαρκής, ενώ δεν υπάρχουν σχολικά λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών και των μαθητριών από και προς το σχολείο.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι γονείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν την αίσθηση ότι δεν αποκτούν κάτι χρήσιμο από το σχολείο και βιώνουν καθημερινά ένα αίσθημα αδιαφορίας, αμέλειας και εγκατάλειψης.

Επειδή οι μαθητές και οι μαθήτριες με Αναπηρίες έχουν ίσα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στη μόρφωση και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Επειδή οι συνθήκες που περιγράφονται ότι επικρατούν στο Ειδικό Γυμνάσιο – Ειδικό Λύκειο Αθηνών δεν διασφαλίζουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και στη μόρφωση των μαθητών και των μαθητριών με Αναπηρία που φοιτούν σε αυτά.

Επειδή τέτοιες συνθήκες δεν είναι αποδεκτές για τη σημερινή εποχή και στη σημερινή Ελλάδα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Έχουν γνώση των συνθηκών που επικρατούν στο Ειδικό Γυμνάσιο – Ειδικό Λύκειο Αθηνών που βρίσκεται στην Ηλιούπολη;
Τι προτίθενται να πράξουν ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες με Αναπηρίες να έχουν ίσα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση και στη μόρφωση;
Τι προτίθενται να πράξουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες του κτιρίου που στεγάζει το Ειδικό Γυμνάσιο– Ειδικό Λύκειο και της υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να καταστεί κατάλληλο για τη φιλοξενία και για την εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών με Αναπηρία;
Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να αποκτήσει το Ειδικό Γυμνάσιο– Ειδικό Λύκειο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό Προσωπικό και σχολικά λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών και των μαθητριών;

Οι ερωτώσες Βουλεύτριες & οι ερωτώντες Βουλευτές

Ακρίτα Έλενα

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Αποστολάκης Ευάγγελος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βέττα Καλλιόπη

Δούρου Ρένα

Θρασκιά Ουρανία

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Κοντοτόλη Μαρίνα

Μάλαμα Κυριακή

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Παπαηλιού Γιώργος

Πούλου Παραγιού (Γιώτα)

Χρηστίδου Ραλλία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα