Εσύ ξέρεις τι ύψος έχουν οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον σου;

Εσύ ξέρεις τι ύψος έχουν οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον σου;

Τι ύψος έχει ο Μπάρακ Ομπάμα και πόσο ψηλός είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας; Πέραν του... πολιτικού ύψους, οι ηγέτες του κόσμου έχουν όπως και όλος ο κόσμος συγκεκριμένο ύψος μετρημένο σε μέτρα!

Το “ύψος” ενός πολιτικού ηγέτη εξαρτάται από τη δύναμή του, από τον τρόπο που μπορεί να χειριστεί τη διπλωματία και φυσικά την επιρροή του στο πολιτικό γίγνεσθαι. Υπάρχει όμως και η πιο πεζή και απλή πλευρά αυτής της παραμέτρου που αφορά στο ύψος κάθε πολιτικού σε μέτρα! Από την άλλη δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο θέμα του αναστήματος, αφού δεκάδες είναι οι λαϊκές ρήσεις για το ύψος, σχετικά με την προσωπικότητα, το εκτόπισμα και την σημασία που θα έδινε κανείς σε έναν κατά γενική ομολογία κοντό άνθρωπο (κακώς ενδεχομένως και με γερή δόση στερεοτυπικής αντίδρασης). Ή αλλιώς, πόσο εύκολα θα αναφερόσουν σε έναν αρχηγό κράτους με την προσφώνηση, “Μισορηξιά”, “ζουμπάς”, “τάπας” κτλ.;

Κάνουμε ειδική μνεία σε δύο ιστορικούς ηγέτες για δύο λόγους. Ο Ναπολέων αναφέρεται στην ιστορία ως ένας από τους πιο κοντούς ηγέτες, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές στα “κόμπλεξ” σχετικά με το ύψος του. Φαίνεται πως, σύμφωνα πάντα με τη λίστα του Guardian από την οποία και πήραμε τα στοιχεία, δεν είναι τελικά ο πιο κοντός Γάλλος ηγέτης. Την πρώτη θέση σε αυτή την κατάταξη καταλαμβάνει ο Νικολά Σαρκοζί.

Επιπλέον, σημειώνουμε το ύψος του Τσόρτσιλ, γιατί όπως και να το κάνουμε ένας άντρας με το… όχι και ιδιαίτερο ανάστημα διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο σκηνικό κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Δείτε τη λίστα με περισσότερα ονόματα εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα