Εσπευσμένα στο γραφείο του Βενιζέλου ο Χαρδούβελης

Εσπευσμένα στο γραφείο του Βενιζέλου ο Χαρδούβελης
The vice president of the government Evangelos Venizelos, leaving the Maximos Mansion after meeting with the Prime Minister and the Minister of Economics, in Athens, Nov. 5, 2014 / , , , , 5 ., 2014 Sooc

Μετά την στήριξη, η κριτική για την πώληση της ΕΛΒΟ. Σε τι διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ και τι ζητά να αλλάξει στον σχεδιασμό

Του Γιάννη Πιτταρά

Πριν καλά καλά περάσουν λίγες ώρες από την δημόσια στήριξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Γκικα Χαρδούβελη και οι αναφορές του οτι “δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομικών που ανέλαβε ένα τεράστιο βάρος πριν από μόλις 3-4 μήνες μετά τις ευρωεκλογές, να ενοχοποιείται ως υπεύθυνος καταστάσεων, οι οποίες δεν έχουν διαμορφωθεί επί των δικών του ημερών» ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε για σήμερα το πρωί τον κ.Χαρδουβελη στο γραφειο του προκειμένου να του εκφράσει την πλήρη διαφωνία του κόμματος του με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ.

Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά καλεί το Υπουργειο Οικονομικων να παγώσει την συγκεκριμένη διαδικασία ιδιωτικοποίησης κάνοντας λόγο για “απαράδεκτους σχεδιασμούς” αφού δεν διασφαλίζεται ούτε η συνέχεια της ομαλής λειτουργίας της εταιρίας, ούτε οι θέσεις εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό οτι λίγη ώρα πριν φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών η πρόσκληση Βενιζέλου για συνάντηση, το ΠΑΣΟΚ εξέδιδε ανακοίνωση ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Γκίκα Χαρδούβελη.

Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να πουληθεί, ωστόσο αυτό που ζητά είναι η εκκαθάριση να γίνει εν λειτουργία και να διασφαλιστούν έτσι οι θέσεις εργασίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται η τμηματική πώληση της επιχείρησης, η χωριστή πώληση των ανταλλακτικών που διαθέτει και η έλλειψη οιασδήποτε μέριμνας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτήν”.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπενθύμιζαν τις δημόσιες παρεμβάσεις κατά το παρελθόν του κ. Βενιζέλου για να μην κλείσει η επιχείρηση, πιστεύοντας στη δυνατότητα υγιούς και παραγωγικής λειτουργίας της.

Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα ανέφερε με νόημα ότι η ΕΛΒΟ είναι μια πιστοποιημένη διεθνώς επιχείρηση, κύριος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων σε τροχοφόρα οχήματα (μάχης και μεταφοράς προσωπικού), ενώ έχει κατασκευάσει και παραδώσει 900 αστικά λεωφορεία και 370 τρόλεϊ στο δημόσιο, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, φορτηγά κλπ.

Συνεργάζεται μάλιστα με μεγάλους οίκους της διεθνούς παραγωγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα