Έτοιμος για τις εκλογές με “War Room” ο ΣΥΡΙΖΑ

Έτοιμος για τις εκλογές με “War Room” ο ΣΥΡΙΖΑ
Άμεση συνεδρίαση της Π.Γ ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου την Πέμπτη Eurokinissi

Την δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας των στοιχείων από τα εκλογικά τμήματα θα έχει ο υπερσύγχρονος μηχανισμός που στήθηκε στην Κουμουνδούρου για την Κυριακή.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της Κυριακής. Τόσο για την εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας όσο και για την άμεση αποτίμηση των εκλογικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Στην Κουμουνδούρου έχει ήδη στηθεί ένας υπερσύγχρονος μηχανισμός που θα παρέχει την δυνατότητα άμεσης εποπτείας του συνόλου της επικράτειας αλλά και των τμημάτων του εξωτερικού. Τον συντονισμό του έχει αναλάβει ο Κώστας Πουλάκης επικεφαλής ειδικής 15μελούς ομάδας, που θα «διευθύνει» από το «War Room» που έχει στηθεί στα γραφεία του κόμματος. Η απόφαση για τη σύσταση του μηχανισμού, ήταν πολιτική και ανήκει στους γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη.

Μηχανισμός με 22.000 αντιπρόσωπους

Πιο συγκεκριμένα 22.000 εκλογικοί αντιπρόσωποι και εκλογικοί επόπτες θα «αναφέρονται» ηλεκτρονικά στην ψηφιακή πλατφόρμα που έχει ετοιμαστεί. Τροφοδοτώντας συνεχώς με στοιχεία από τα 21.198 τμήματα στα οποία θα διενεργηθούν οι εκλογές. Η υποδομή που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί ταυτοχρόνως να επεξεργάζεται την ροή των δεδομένων σε συνδυασμό με τα στοιχεία του 2019, αλλά και τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτόνομο exit poll

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορεί ουσιαστικά να διενεργήσει τo δικό της exit poll σε πραγματικό χρόνο εξάγοντας ασφαλή συμπεράσματα. Έτσι θα έχει πλήρη αυτονομία στην διασταύρωση και την επεξεργασία των δεδομένων όπως και στην διαπίστωση των τάσεων του εκλογικού σώματος κατά την διάρκεια της διαδικασίας της ψηφοφορίας. Κομβικό ρόλο θα παίξει ο προσδιορισμός των «εκλογικών τμημάτων – κλειδιών» που έχει ήδη προγραμματιστεί όπως και η έως τώρα υποδομή που υφίσταται με βάση της ποιοτικές έρευνες που έχουν διενεργηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ευαρέσκεια τους για τον μηχανισμό που έχει στηθεί. Γεγονός που δίνει και κάποια σαφή πολιτικά μηνύματα. Το πρώτο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει πλήρη εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας. Το δεύτερο ότι πιστοποιείται έτσι το επίπεδο αξιοπιστίας και σοβαρότητας ενός κόμματος που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών προκειμένου να αναλάβει από την επόμενη των εκλογών την διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτά ενώ σε πολιτικό επίπεδο οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται “να τα δώσουν” όλα στην τελική ευθεία και τα τελευταία 24ωρα πρίν την κάλπη της 21ης Μαίου. Δίνοντας έμφαση στην επάφή “άνθρωπο-τον-άνθρωπο” και στην δυναμική παρουσία σε όλες τους νομούς της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα