Ευρωεκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές – Η διαδικασία

Διαβάζεται σε 2'
Ευρωεκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές – Η διαδικασία
Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν τους 35 υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών.

Άνοιξαν στις 8 το πρωί οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Η προκριματική αυτή εκλογική διαδικασία για το ευρωψηφοδέλτιο θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει και παράταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

Είναι 35 από τους 42 γιατί τα δύο πρόσωπα που έχουν ήδη τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά και πέντε πρόσωπα τα οποία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζουν σε περισσότερα από 400 εκλογικά τμήματα στη χώρα ή και διαδικτυακά, εφόσον είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Οι εκλογείς που ψηφίζουν με φυσική παρουσία επιλέγουν υποψηφίους από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα