Ευρωεκλογές: Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών

Διαβάζεται σε 2'
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μετά το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το ζήτημα της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές.

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές του Ιουνίου κατέθεσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα, Σάββατο (20/04) στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο βασίζεται στις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα όσον αφορά στον ρόλο του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως σημειώνεται, το υπόμνημα της ΝΔ συνοδεύεται από παράρτημα 200 σελίδων.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έχει παραγγείλει ποινική δίωξη κατά Κασιδιάρη και άλλων 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, έχει καταλήξει -κατά πληροφορίες- ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης ενώ ήταν έγκλειστος λόγω της καταδίκης του για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υπήρξε ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών και καθοδηγητής των υποψηφίων βουλευτών με τους οποίους είχε συχνές επαφές.

Όλες βεβαίως οι ενστάσεις που θα κατατεθούν αναμένεται να έχουν πάνω κάτω το ίδιο σκεπτικό. Καθώς δε οι ενστάσεις θα στηρίζονται στη νομοθεσία που είχε περάσει η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2023 για να “μπλοκάρει” το κόμμα Έλληνες ΓΤΠ του Κασιδιάρη, η ΝΔ υποστηρίζει ότι εκ των υστέρων αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία δικαιώνεται, δεδομένου άλλωστε ότι η υπόθεση εξετάζεται ήδη από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο νόμος δεν είχε εμποδίσει τους Σπαρτιάτες να κατέβουν και να μπουν στη Βουλή. Ωστόσο αναμένεται ότι το Εκλογοδικείο θα ακυρώσει τη συμμετοχή τους στη Βουλή.

 

Δείτε αναλυτικά όλο το υπόμνημα της ΝΔ:

ypomnima

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα