Έξι κόμματα στη Βουλή

Έξι κόμματα στη Βουλή

Διαβάστε τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης της GPO για το Mega. Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Αριστερά. Τον Απρίλιο θέλει εκλογές η πλειοψηφία των πολιτών. Στο τέλος του έτους τις τοποθετεί ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Εξακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το Mega, που δίνει 19,4% στη νέα Δημοκρατία και 13,1% στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 62,2% των ερωτηθέντων θέλει εκλογές μέχρι τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19,4%, και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 12%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% και ο ΛΑΟΣ με 5,1%. 

Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το 62,2% θεωρεί πως πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο έναντι ποσοστού 32,4% που πιστεύει πως πρέπει να γίνουν αργότερα.

Στην ερώτηση “Μετά τις εκλογές, τι είδους κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να λύσει καλύτερα τα προβλήματα; Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας;”, οι ερωτηθέντες απαντούν: μία αυτοδύναμη κυβέρνηση 30,3% και μία κυβέρνηση συνεργασίας 63,1%.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να δοθεί παράταση στην κυβέρνηση Παπαδήμου και να διεξαχθούν οι εκλογές στο τέλος του έτους, μιλώντας στην εκπομπή “Ανατροπή” του Γιάννη Πρεντετέρη, το βράδυ της Δευτέρας.

Σε ανοιχτή ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι πολίτες απαντούν:

* Αντώνης Σαμαράς: 20%

* Ευάγγελος Βενιζέλος: 16,5%

* Λουκάς Παπαδήμος: 6,3%

* Φώτης Κουβέλης: 5,6%

* Αλέξης Τσίπρας: 4,8%

* Ανδρέας Λοβέρδος: 3%

* Άλλος: 9,7%

* Κανένας: 1,8%

* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 32,3%

Η δημοσκόπηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων, με τη μέθοδο των συνεντεύξεων, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα