Εξώδικο για κατάσχεση της εκλογικής χρηματοδότησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εξώδικο για κατάσχεση της εκλογικής χρηματοδότησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Οι πρόεδροι της «Δημιουργίας, ξανά!» Θάνος Τζήμερος (δεξιά) και της «Δράσης» Θεόδωρος Σκυλακάκης (αριστερά) στην παρουσίαση, την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, του λογότυπου και των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του νέου κόμματος συνεργασίας "Γέφυρες". (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τι υποστηρίζουν οι "Δράση" και "Δημιουργία ξανά" στα εξώδικα που έστειλαν στις συστημικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τα απλήρωτα δάνεια, ύψους 270 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Εξώδικα στις συστημικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να προχωρήσουν σε κατάσχεση της εκλογικής χρηματοδότησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έναντι των δανείων που έχουν πάρει τα δύο κόμματα, έστειλαν το πρωί της Τετάρτης (30/04) η “Δράση” του Θόδωρου Σκυλακάκη και η “Δημιουργία, ξανά” του Θάνου Τζήμερου.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν περισσότερα από 270 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες από δάνεια, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα, δεν εξυπηρετούνται από τον Ιανουάριο του 2013.

“Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να δώσουν στον εαυτό τους τη μερίδα του λέοντος από μια τεράστια εκλογική χρηματοδότηση 7 εκ. ευρώ, που φήφισαν για φέτος, παρά το γεγονός ότι καλύπτονται προνομιακά από τα ΜΜΕ, κατά παράβαση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα για επί ίσοις όροις πληροφόρηση.

Δράση” και “Δημιουργία, ξανά!” ζητούν να ισχύσει για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ό,τι ισχύει για όλους τους δανειολήπτες και τους οφειλέτες του κράτους, επιχειρήσεις και απλούς πολίτες, που βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα ακίνητά τους να κατάσχονται, ακόμα και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ.

Εξώδικο έστειλαν επίσης στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας να ελέγξει, ως εποπτεύουσα Αρχή, «εάν χορηγήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες στα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ νέα δάνεια εντός του έτους 2013, περίοδο κατά την οποία η αδυναμία εξυπηρέτησης παλαιότερων δανείων από τα κόμματα αυτά είναι απολύτως βεβαιωμένη από τα οικονομικά τους στοιχεία” και αν για το 2012 και το 2013 «τηρήθηκαν από τις δανείστριες τράπεζες οι τραπεζικοί κανόνες και τα πιστοδοτικά κριτήρια που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα