Φ. Γεννηματά: Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να ανταποκριθεί

Φ. Γεννηματά: Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να ανταποκριθεί
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η Κ,Ο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ Κ.,Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ Π.τ.Δ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Ευρωκίνηση

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες, επιχειρώντας να δώσει τον τόνο για μια βοήθεια ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά και ξεκάθαρα καρφιά κατά της κυβέρνησης

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει επαφές με σοσιαλιστές ηγέτες. Όσο περνούν οι ώρες φαίνεται πως αυτό το κοινό μέτωπο του ελληνικού πολιτικού σκηνικού δεν ήταν παρά μια εξάωρη συζήτηση περί ανέμων και υδάτων ανάμεσα σε πολιτικούς αρχηγούς που από την κυβέρνηση ως την αντιπολίτευση και κάθε βήμα μακριά από το προεδρικό μέγαρο οι πολιτικοί παίρνουν αποστάσεις και προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο.

Η κα. Γεννηματά πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της στην πολυσυζητημένη κοινή ανακοίνωση δήλωσε πως ο ελληνικό λαός “δεν μπορεί να γίνει τώρα θύμα του αδιεξόδου, που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση”. Παράλληλα με το σήμα από τη Συγγρού και τη Νέα Δημοκρατία που εκτιμά “ότι στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός παρά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα, εξακολουθούσε να μην έχει πρόθεση να κλείσει συμφωνία και πως αυτό είχε γίνει πια αντιληπτό από τους εταίρους”, αναμένουμε και τον Στ. Θεοδωράκη να αποδείξει το μόνο που είναι σίγουρο στην ελληνική πολιτική σκηνή, πως άλλο η πολιτική τακτική και άλλο η πραγματική θέληση.

“Συμμετείχα στη σύσκεψη με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Ηγέτες, προκειμένου να τους μεταφέρω το αίτημα να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες όλα αυτά τα χρόνια” σημείωσε στη δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία πάντα στο ίδιο πνεύμα ομοψυχία μίλησε για “ακραίες εμμονές και τα λάθη που έγιναν στην πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης και εντός και εκτός Ελλάδας”.

Η κα. Γεννηματά συνέχισε: “Μετέφερα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Ηγέτες ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη με την ΕΕ. Έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και από τους πολιτικούς αρχηγούς, που συναντηθήκαμε χθες μαζί με τον ΠτΔ να προχωρήσει στη σύναψη μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα αξίζει αυτή την προοπτική.

Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να ανταποκριθεί”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα