Φ. Κουβέλης: “Δεν ενδιαφέρομαι για την Προεδρία της Δημοκρατίας”

Φ. Κουβέλης: “Δεν ενδιαφέρομαι για την Προεδρία της Δημοκρατίας”
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗΝ 79η ΔΕΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MotionTeam

Τι απαντάει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για την εμπλοκή του ονόματός του στην "προεδρολογία", προαναγέλοντας ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας απέκλεισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προαναγγέλοντας ότι θα διεκδικήσει και πάλι την αρχηγία του κόμματος.

“Αποτελεί σταθερή μου άποψη ότι η προεδρική εκλογή δεν είναι μια τυπική διαδικασία, διακοσμητικού χαρακτήρα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο. Ο συνταγματικός νομοθέτης, αντιλαμβανόμενος τη θεσμική σημασία του ρόλου του Προέδρου, δημιουργεί με τις προϋποθέσεις που θέτει, όπως οι αυξημένες πλειοψηφίες, ένα πλαίσιο πολιτικών συναινέσεων, χωρίς τη συνδρομή των οποίων η προεδρική εκλογή καθίσταται αδύνατη” δήλωσε στην εφημερίδα Το Βήμα.

Και πρόσθεσε: “Τι λέω εγώ λοιπόν..Λέω ότι η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές, υπό την έννοια του ότι δεν μπορεί να αναμένουν πολιτικές συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμπτώσεις, αν αυτές οι πολιτικές εξακολουθούν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Σε κάθε περίπτωση η προεδρολογία δεν με αφορά. Η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά και την κοινωνία και την πολιτική. Βάζει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αυτονόητες τις δυσμενείς συνέπειες”. 

Για τον Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε: “Σε όλη την παρουσία του στη ΔΕΘ η διάθεση οικοδόμησης ενός προφίλ κυβερνησιμότητας ήταν εμφανής. Ταυτόχρονα ωστόσο η προσκόλληση σε θέσεις δογματικές, όπως το ριζικό κούρεμα του χρέους, εξακολουθεί να είναι παρούσα”.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε, επίσης, ότι η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει την πολιτική αυτοτέλειά της, καταλήγοντας “Αν το θελήσουν οι σύνεδροι, θα διεκδικήσω πάλι την προεδρία του κόμματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα