Φάμελλος: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις στην ασφάλεια της ζωής και της κοινωνίας”

Φάμελλος: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις στην ασφάλεια της ζωής και της κοινωνίας”
Σωκράτης Φάμελλος Menelaos Myrillas / SOOC

Η πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη για να παρέχει ασφάλεια σε όλους και όλες. Αυτό απαιτεί μεγάλες μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο λόγια, που συνηθίζει ο κ. Μητσοτάκης", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σωκράτης Φάμελλος.

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις στην ασφάλεια της ζωής και της κοινωνίας” τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

“Έχουμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, μία φονική καταστροφή και ένα συντριπτικό πλήγμα στη Θεσσαλία. Όμως υπήρχε πρόγνωση. Η πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη για να παρέχει ασφάλεια σε όλους και όλες, για όλες τις κρίσεις και τις αβεβαιότητες που έρχονται. Αυτή είναι η βάση του κοινωνικού συμβολαίου και της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό απαιτεί μεγάλες μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο λόγια, που συνηθίζει ο κ. Μητσοτάκης”, υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή (10/9) στην εφημερίδα “Real News”.

“Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι έχουν μπει στο ψυγείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια:

  • η πολιτική για την ανθεκτικότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, όπου τα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής, και ειδικά αυτό της Θεσσαλίας, δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η υποχρέωση αυτή υπάρχει εδώ και 5 χρόνια,
  • η αναθεώρηση χαρτών και σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας δεν έγινε το Δεκέμβριο του 2021, ως όφειλε, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα προτεραιότητας από το 2018 δεν προχώρησαν, και
  • το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι χωρίς οργανόγραμμα και η Πυροσβεστική χωρίς στελέχωση

Η κλιματική κρίση απαιτεί αναβάθμιση της επάρκειας της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα”, πρόσθεσε.

Ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στην εκλογή Προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές, και τόνισε ότι όλες οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτουν δυναμική, πολιτικές προτάσεις και κοινωνική απήχηση.

Επεσήμανε ακ΄μα ότι ήδη, καθόλη τη μεταβατική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχει δυναμική παρουσία μέσα και έξω από τη Βουλή, αναδεικνύοντας τα σημαντικά θέματα και καταθέτοντας προτάσεις που ενισχύουν την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα συνολικά.

“Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαίωσε τη βούλησή μας αυτό να συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα της νέας ηγεσίας. Και στο εκτεταμένο πρόβλημα της ανασφάλειας, πρέπει να προσθέσουμε και την ακραία ακρίβεια στην αγορά, όπου εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες για την αισχροκέρδεια, και έχουμε καταθέσει προτάσεις”, ανέφερε..

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα