Φίλης: Άλλα λέει η Μπακογιάννη, άλλα Βορίδης – Γεωργιάδης για τα Μνημόνια Συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Φίλης
Νίκος Φίλης EUROKINISSI

Για “σημαντική εθνική προσφορά” του Αλέξη Τσίπρα με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας πως “σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ανακοινώσεις του δεν τον αναφέρει καν”

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης, σε μια συζήτηση για τις ερχόμενες ευρωεκλογές μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Τ. Χατζηβασιλείου, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Παππά και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΑΛ Π. Χρηστίδη.

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας πως “Τα Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία έπρεπε ήδη να έχουν ψηφιστεί”. “Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον από την εμβάθυνση της συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία και όλες τις άλλες βαλκανικές χώρες. Αυτό δεν έγινε γιατί η ΝΔ πέρα από την εθνικά επιζήμια στάση της όταν ψηφίζονταν η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, είναι σήμερα διχασμένη ανάμεσα στις δύο ψυχές της, την ακροδεξιά και τη φιλελεύθερη. Η κυρία Μπακογιάννη, σωστά είπε ότι τα Μνημόνια έπρεπε ήδη να έχουν ψηφιστεί. Βορίδης και Γεωργιάδης, λένε άλλα και στην ουσία επιχαίρουν για τη νίκη του VMRO.” πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε πως “ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές ως «Μακεδονομάχος» και πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σήμερα, την υπερασπίζεται” χαρακτηρίζοντας “ακραία πολιτική ασυνέπεια” και “ορισμό της πολιτικάντικης πατριδοκαπηλείας” τη στάση του. “Ασχέτως τι κάνει σήμερα το αδελφό κόμμα της ΝΔ, το VMRO που κέρδισε τις εκλογές και τις προβληματικές δηλώσεις της νέας Προέδρου, η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως “είχε μια σημαντική εθνική προσφορά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ανακοινώσεις του δεν τον αναφέρει καν”. “Εμείς στη Νέα Αριστερά, ως βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαμε πρωτεργάτες και αρχιτέκτονες αυτής της συμφωνίας, την ψηφίσαμε και είμαστε υπερήφανοι. Συνεπώς, θα ψηφίσουμε τα τρία Μνημόνια, αλλά, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής μόνο η κυβέρνηση μπορεί να τα φέρει για ψήφιση, όχι η Αντιπολίτευση. Η Αντιπολίτευση μόνο να πιέσει μπορεί κι αυτό θα κάνουμε” είπε στη συνέχεια.

“Στο ίδιο πλαίσιο σήμερα η Νέα Αριστερά διά του προέδρου της Κ.Ο Αλέξη Χαρίτση, προτείνει τη σύμπηξη ενός Μετώπου Λογικής, Ειρήνης και Συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική της χώρας, τώρα που δύο πόλεμοι έχουν εκραγεί στην περιοχή μας και η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποτέλειας στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ. Ενώ, ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ιδιωτική εξωτερική πολιτική χωρίς στρατηγική και χωρίς να ενημερώνει σε βάθος τα άλλα κόμματα, όπως φάνηκε στην προχθεσινή συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν” υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Για την Παλαιστίνη και τις πρωτοβουλίες της Νέας Αριστεράς, είπε: “Ως Νέα Αριστερά έχουμε ζητήσει από τα κόμματα της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης να πάρουμε κοινές πρωτοβουλίες εναντίον του βάρβαρου πολέμου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, εναντίον κάθε πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας στην περιοχή και για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Να πράξει η χώρα μας το ίδιο με χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Μάλτα, η Νορβηγία που πρόκειται σύντομα να προχωρήσουν στην αναγνώριση της Παλαιστίνης. Τα άλλα κόμματα δυστυχώς δεν έχουν απαντήσει ακόμη. Κάνουν ζημιά στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν από τα δεξιά στην κυβέρνηση στα λεγόμενα εθνικά θέματα”.

“Οι υπερεξοπλισμοί και τα F 35 τους οποίους δυστυχώς ψήφισε και το κόμμα του κ. Κασσελάκη, ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξυπηρετούν την επαρκή άμυνα της χώρας, αλλά, στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ με αιχμή τη Ρωσία” τόνισε τέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα