Φώφη Γεννηματά: καμία συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές

Φώφη Γεννηματά: καμία συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αναζητεί «συνενόχους» στο «και πέντε» για λύση στο θέμα του χρέους. Άσκησε κριτική και στον Β. Σόιμπλε, πήρε αποστάσεις από τη ΝΔ και ζήτησε εκλογές

Ξεκάθαρο ‘όχι’ στις κυβερνητικές προτάσεις για πολιτική συνεννόηση με γνώμονα την αντιμετώπιση του χρέους είπε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αναζητεί όψιμα «συνενόχους».

«Να αφήσουν, επιτέλους, τα παραμύθια για συνεννόηση και διάλογο στο και πέντε» είπε η κυρία Γεννηματά απαντώντας αρνητικά στην κυβερνητική πρόσκληση για συναίνεση και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο αναζητούν συνενόχους για την αποτυχία τους». Η κυρία Γεννηματά τάχθηκε μάλιστα υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ξεκαθαρίζοντας ότι αποκλείει κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις κάλπες. «Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τον τόπο» δήλωσε εμφατικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητώντας εκλογές.

Απαράδεκτη η εμμονή του Σόιμπλε

Η κυρία Γεννηματά άσκησε, όμως, κριτική και στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταλογίζοντάς του «απαράδεκτη εμμονή» στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, πήρε αποστάσεις και από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη προειδοποιώντας ότι «αντίστοιχα προβλήματα» με τα σημερινά θα αντιμετωπίσει και μια άλλη αυριανή κυβέρνηση αν δεν εκφράζει την ευρύτατη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν στις εκλογές τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους στο θέμα του χρέους.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπράταξης τοποθετήθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης Πρότασης Νόμου του κόμματός της για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Πρόταση Νόμου δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία καθώς επιφέρει δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα