Φωτιές: Στην Πάρνηθα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτιές: Στην Πάρνηθα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην Πάρνηθα ο Κ. Μητσοτάκης- Ενημέρωση για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών Eurokinissi

Την Πάρνηθα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές, τόσο στις δασικές εκτάσεις όσο και τις περιουσίες των κατοίκων.

Στα σημεία όπου η πύρινα λαίλαπα στην Πάρνηθα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην περιοχή περίπου στις 18:50. Ενημερώθηκε από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με εναέρια και επίγεια μέσα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, έχοντας από το σημείο εικόνα των περιοχών που επλήγησαν.

Το κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Σήμερα, Παρασκευή, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα