Φωτίου: Παραλάβαμε κράτος Φρειδερίκης

Φωτίου: Παραλάβαμε κράτος Φρειδερίκης
Επεξεργασία και εξέταση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) και λοιπές διατάξεις", την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατήγγειλε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα διαλυμένο κράτος στον τομέα της κοινωνικής προστασίας

Σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την απουσία πολιτικών κοινωνικής προστασίας άσκησε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Προστασίας, Θεανώ Φωτίου, καταλογίζοντάς τους ότι παρέδωσαν κράτος που περιοριζόταν σε «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες όπως η βασίλισσα Φρειδερίκη.

«Παραλάβαμε, ένα διαλυμένο κράτος φιλανθρωπικό… της Φρειδερίκης» ανέφερε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η κυρία Φωτίου κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τη μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). «Εμείς θέλουμε να έχουμε  πολιτική πρόνοιας. Το λέμε “κοινωνικής προστασίας”, γιατί το “πρόνοια” μου θυμίζει την Φρειδερίκη, δηλαδή φιλανθρωπία» πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα. Αντέτεινε δε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εμπνεύσει και πάλι την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στο κράτος «ότι το κράτος τον φροντίζει και δεν του το κάνει για να του πάρει την ψήφο».

Η κυρία Φωτίου χαρακτήρισε «μεγάλη τομή» το συζητούμενο νομοσχέδιο. Τόνισε, μάλιστα, ότι με τις διατάξεις θα συνδέοντα τα Κέντρα Κοινότητας με τον ΟΠΕΚΑ. «Μόλις ο πολίτης κάνει την αίτηση, αφού διασταυρωθούν  τα στοιχεία του, περνάει αμέσως στον ΟΠΕΚΑ και πάει στις διευθύνσεις του, πάλι ηλεκτρονικά και εκεί αποδίδονται και γι’ αυτό αναφερθήκαμε στην αναπηρία» σημείωσε. Ανέφερε, επίσης ότι με το νομοσχέδιο δημιουργείται Ενιαίο Μητρώο Δικαιούχων του ΟΠΕΚΑ, ώστε ο πολίτης να λαμβάνει εύκολα απάντηση έαν δικαιούται ή όχι  το επίδομα του. Επίσης η δημόσια διοίκηση θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, ποιοι έχουν υποβάλει αίτηση, ποιοι δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και σε ποιο ύψος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα