Γ. Σακελλαρίδης για υποκλοπές: “Η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι πλέον τυφλή, είναι γυμνή”

Διαβάζεται σε 3'
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης INTIME

“Το πρόβλημα για τη Δημοκρατία μας είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα αδίστακτο καθεστώς” σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

“Μετά το “πόρισμα” του Αρείου Πάγου περί μη συσχέτισης Predator και ΕΥΠ η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι πλέον τυφλή. Είναι γυμνή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές θα έχει ξεχωριστή θέση στα βιβλία της μελλοντικής ελληνικής ιστορίας που θα αναλύουν την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως “το πρόβλημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ότι σε μία τέτοια υπόθεση δεν μπορεί να επικαλείται την απόφαση του Αρείου Πάγου ως υπερόπλο που τερματίζει κάθε συζήτηση. Το αντίθετο. Οι μόνες πρωτοβουλίες που έχει πάρει αυτά τα δύο χρόνια αφορούσαν την παρακώλυση του έργου των ανεξάρτητων αρχών“.

Η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

Σήμερα είναι μία μέρα-τομή για την Δημοκρατία. Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές θα έχει ξεχωριστή θέση στα βιβλία της μελλοντικής ελληνικής ιστορίας που θα αναλύουν την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία.

Το πρόβλημα για την ελληνική Δικαιοσύνη είναι ότι η ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αποκάλυψε, στοιχειοθέτησε και τεκμηρίωσε το σκάνδαλο με τρόπο παραδειγματικό. Και όλα τα ευρήματα δημοσιοποιήθηκαν με τρόπο που να γίνονται προσβάσιμα σε όποιον/α ενδιαφέρεται. Μπροστά στον ωκεανό των αποδείξεων και των ενδείξεων που έχουν προκύψει, όποιος/α επικαλείται “συμπτώσεις” στόχων μεταξύ ΕΥΠ και Predator χάνει τη σοβαραότητά του.

Αν το επικαλείται ο Άρειος Πάγος τόσο το χειρότερο για τη Δικαιοσύνη στην χώρα μας. Η ερευνητική δημοσιογραφία αφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής από την Δικαιοσύνη. Μετά το “πόρισμα” του Αρείου Πάγου περί μη συσχέτισης Predator και ΕΥΠ η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι πλέον τυφλή. Είναι γυμνή.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ότι σε μία τέτοια υπόθεση δεν μπορεί να επικαλείται την απόφαση του Αρείου Πάγου ως υπερόπλο που τερματίζει κάθε συζήτηση. Το αντίθετο. Οι μόνες πρωτοβουλίες που έχει πάρει αυτά τα δύο χρόνια αφορούσαν την παρακώλυση του έργου των ανεξάρτητων αρχών, την δολοφονία χαρακτήρων και την αμήχανη σιωπή. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε την ευθύνη της ΕΥΠ, άλλαξε νόμους για να βάλει τους δικούς του και πλέον φτάνουμε στο σημείο να δηλώνουν αγνωστικιστές για το πως συνέβη το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης.

Το πρόβλημα για τη Δημοκρατία μας είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα αδίστακτο καθεστώς. Μία κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τους θεσμούς, δεν λογοδοτεί και φτιάχνει μία αυταρχική δημοκρατία ιδιωτικής χρήσης με όρους οργανωμένου εγκλήματος.

Τα καθεστώτα όμως πέφτουν με κρότο, δεν διαρκούν για πάντα. Και η κατάρρευση δεν θα πάρει μαζί της μόνο τους οργανωτές αλλά και τους “πρόθυμους” συνεργάτες τους.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα