Γαλάζιος και όχι αυτοδύναμος αέρας σε νέα δημοσκόπηση

Γαλάζιος και όχι αυτοδύναμος αέρας σε νέα δημοσκόπηση
Ειρηνικές διαδηλώσεις, διοργανώνουν για 2η μέρα οι ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες» στο Σύνταγμα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2011.(EUROKINISSI- ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Το 74% των πολιτών εκτιμά ότι η Ελλάδα εκτός ευρώ θα είναι χειρότερα, έναντι μόλις 10,8% που εκτιμά ότι θα είναι καλύτερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Δεν πιστεύουν πια στο ΠΑΣΟΚ οι πολίτες, ενώ δεν εγκρίνουν κανένα πρόσωπο για πρωθυπουργό

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Στην έρευνα της Metron Analysis, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου κατά 7,8 μονάδες και στην εκτίμηση ψήφου κατά 12,2%.

Στην εξαμηνιαία παναλλαδική έρευνα της Metron Forum που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 18,8% έναντι 11%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,9%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,7%.

Εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με την έρευνα, η Δημοκρατική Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου αποσπά ποσοστό 5,3%, ο Αντώνης Σαμαράς 15,6% και 55,4% ο “κανένας”.

Στις δημοτικότητες στελεχών, από τη ΝΔ ξεχωρίζει ο Δημ.Αβραμόπουλος (59,9%) και από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος (47,7%).

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν και σε μια σειρά ερωτημάτων για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Το 74% των πολιτών εκτιμά ότι η Ελλάδα εκτός ευρώ θα είναι χειρότερα, έναντι μόλις 10,8% που εκτιμά ότι θα είναι καλύτερα.

Σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων, το 54,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα στο πλαίσιο εθνικού κράτους, έναντι 38,7% που θεωρεί ότι καλύτερος τρόπος είναι οι ευρύτερες ενώσεις, όπως η Ε.Ε.

Τέλος, στο ερώτημα για το πόσο έχει βοηθήσει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης η στάση της Ε.Ε., το 39,8% δηλώνει  ελάχιστα, το 28,6% αρκετά, το 25,4% καθόλου και το 4,4% πολύ.

Η έρευνα ήταν πανελλαδική και έγινε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από 15 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2011.

Στο δείγμα συμμετείχαν 2.200 άτομα άνω των 18 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα