Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Το ΠΑΣΟΚ πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Παρασκευαΐδη

Διαβάζεται σε 2'
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ INTIME ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τις δηλώσεις του βουλευτή Παναγιώτη Παρασκευαΐδη αποδοκίμασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως “δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος”. Η απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, φαίνεται πως κρατούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, σε άτυπη ενημέρωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσαν: “Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος”.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν παιδιά, πολλά παιδιά”.

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά του Άδωνι

Παράλληλα άφησαν αιχμές κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χτες καταδίκασε ως ομοφοβικές τις δηλώσεις Παρασκευαΐδη, αναφέροντας:

“Ας μην σπεύδει, όμως, να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Ας δουν στην κυβέρνηση τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς”.

Σημειώνεται, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων χτες, μιλώντας στην ΕΡΤ,

“Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό.

Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι και αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα