Γενέθλια με γκρίνια για τη ΝΔ

Διαβάζεται σε 3'
Γενέθλια με γκρίνια για τη ΝΔ
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το Μαξίμου εστιάζει στην κινητοποίηση για τον εορτασμό των 50 ετών ΝΔ και αφήνει άλλες εσωκομματικές κινήσεις για αργότερα, ενώ στην ΚΟ επικρατεί διάθεση “αντάρτικου”.

Με την εκδήλωση στη Ρηγίλλης για τα 50α γενέθλια της ΝΔ την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να ξυπνήσει τον “κομματικό πατριωτισμό” των γαλάζιων και να επανασυσπειρώσει το κυβερνών κόμμα.

Σημειωτέον ότι τελικά ο πρωθυπουργός δεν κάλεσε για σήμερα στο Μαξίμου τους βουλευτές της ΝΔ που δεν είναι υπουργοί για “μασάζ” για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί το Μαξίμου εστιάζει στην κινητοποίηση για τον εορτασμό των 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ. Και δεύτερον διότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο συνειδητοποίησαν πως οι αναμενόμενες εσωκομματικές γκρίνιες θα κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα για μέρες και θα σκέπαζαν την εκδήλωση της Παρασκευής.

Κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός συναντά κατά μόνας τους βουλευτές της ΝΔ ούτως ή άλλως. Βέβαια καθώς ουδείς περιμένει ο κ.Μητσοτάκης να βρει το χρόνο να παίξει man to man και τους 156 γαλάζιους βουλευτές, μετά τα γενέθλια δεν αποκλείετια τελικά να κανονιστεί και μία συνάντηση. Αρκεί να μην τροφοδοτήσει τη φωτιά της εσωστρέφειας.

Στην ΚΟ της ΝΔ επικρατεί διάθεση “αντάρτικου”. Προφανώς όχι με την έννοια της αμφισβήτησης, αλλά με την έννοια ότι οι γαλάζιοι βουλευτές – που πλέον πιέζονται έντονα από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τους και φοβούνται ότι εάν η ΝΔ καθηλωθεί στο 28% δεν θα επανεκλεγούν- είναι αποφασισμένοι να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και να θέτουν ζητήματα.

Αναμένοντας την επόμενη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, εκ των 11 βουλευτών που είχαν καταθέσει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια και ένα στέλεχος που δεν “μασάει” τα λόγια του, διαμήνυσε χθες: “Ήταν η πρώτη αλλά δεν θα είναι η τελευταία”.

Σχολίασε μάλιστα (Mega) ότι με την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια έγινε “κάτι το οποίο 5 χρόνια το ζήταγε η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας και δε γινόταν. Να υπάρχει δηλαδή στενή συνεργασία της ΚΟ με τους αρμόδιους υπουργούς”, αναφερόμενος στα τραπεζώματα που έχουν ξεκινήσει.

“Ο δεξιός ψηφοφόρος νιώθει ότι έχει προσβληθεί γιατί νιώθει ότι έχει γίνει ιδεολογική παρέκκλιση”, δήλωσε επίσης ο βουλευτής Α Αθήνας, ο οποίος έχει πολλάκις καταγγείλει “πασοκοποίηση” της ΝΔ. Και δεν είναι ο μόνος που έχει αυτό το “παράπονο” στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα