Γεννηματά: Απέναντι στη μιζέρια του Τσίπρα και το βωμό των αγορών του Μητσοτάκη

Γεννηματά: Απέναντι στη μιζέρια του Τσίπρα και το βωμό των αγορών του Μητσοτάκη
H Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για την οικονομία παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά, διαμηνύοντας πως αυτή αποτελεί τη βάση για όποια συνεργασία μετά τις εκλογές και καταγγέλλοντας σκανδαλολογία και πόλωση

Πολιτική βάση για όποια συζήτηση σχετικά με τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, αποτελεί η “πράσινη” πρόταση νόμου για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, διεμήνυσε ουσιαστικά η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε την πρόταση νόμου σε εκδήλωση στη Βουλή, παρουσία των κοινωνικών φορέων και τόνισε: “Αυτή η Πρόταση είναι απέναντι σε όλες τις συντηρητικές πολιτικές. Αυτές που de facto εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Η Πρόταση μας αυτή δεν έχει «ημερομηνία λήξης» τις εκλογές. Αποτελεί για μας βάση για το Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου και την έξοδο από την κρίση.”

Χαρακτήρισε τα “δυσβάσταχτα” πρωτογενή “θηλιά στο λαιμό της χώρας” και “πολιτική της μιζέριας” και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως “έχει την αίσθηση ότι οι Ελληνες δεν καταλαβαίνουν πως τους παίρνει δέκα και τους επιστρέφει ένα και τους αφαιρεί τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη μιζέρια” και ότι “έχει το θράσος να ζητά από τους Έλληνες να ευγνωμονούν την κυβέρνηση, ο άνθρωπος του δέκα προς ένα”.

Επιτέθηκε όμως και στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι θέλει να αποτύχουν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για να επιτύχει συντηρητική παλινόρθωση, υπόσχεται ανάπτυξη για τους λίγους και ισχυρούς χωρίς δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη αμφισβητεί τα εργασιακά δικαιώματα και ουσιαστικά προαναγγελει δραστικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών.

“Από τη μιζέρια του Τσίπρα ο ελληνικός λαός καλείται να πάει στο βωμό των αγορών του κ.Μητσοτάκη” σχολίασε χαρακτηριστικά η κ.Γεννηματά, επιμένοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη εναλλακτική.

“Το Κίνημα Αλλαγής, κόντρα στο νοσηρό κλίμα σκανδαλολογίας που για λόγους αντιπερισπασμού καλλιεργεί η Κυβέρνηση,

Κόντρα στην πόλωση που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η ΝΔ συντηρούν για εκλογικά οφέλη, επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής” είπε και κατέληξε: “Ο,τι και να κάνουν δε μας σταματούν”.

Η κ.Γεννηματά επισήμανε ότι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ κινείται σε δύο άξονες : Πρώτον, κινητρα για οικονομική ανάκαμψη και δημιουργία νεων ποιοτικών θέσεων εργασίας. “Απεγκλωβίζουμε την επιχειρηματικότητα από την υπερφορολόγηση και τι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που επιβαρύνουν την οικονομία” σημείωσε. Δεύτερον, ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού.

Αποσύνδεσε δε την εφαρμογή του σχεδίου του ΚΙΝΑΛ από την ανάγκη αλλαγής του δημοσιονομικού πλαισίου και των στόχων για πρωτογενή, σημειώνοντας πως: “Αυτό για εμάς δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση, ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο με σωστή κατανομή των πόρων κόντρα στις σημερινές πελατειακές σκοπιμότητες της κυβέρνησης είναι δυνατή η υλοποίηση του σχεδίου μας”, ενώ ανέφερε ότι ποροι θα βρεθούν και από την ενίσχυση της ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.

Εξήγγειλε ειδικότερα μεταξύ άλλων:

*Μέτρα για μικρομεσαίους, άμεση μείωση φόρων σε παραγωγή και τουρισμό, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, δραστική μείωση εισφορών επαγγελματιών και θέσπιση πλαφόν εισφορών.

*Στήριξη αγροτών με μείωση φορολογίας στο 13%, προστασία των επιδοτήσεων ΚΑΠ με καθιέρωση αφορολόγητου.

*Στήριξη νοικοκυριών με πλήρη κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, μείωση ΕΝΦΙΑ 30%, επαναφορά επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στα

*Κατώτερος μισθός θα καθορίζεται απο τους κοινωνικούς εταίρους, ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, κίνητρα για νέες προσλήψεις με φορολογικές απαλλαγές

*Κατάργηση αδικιών του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου

*Το υπερταμείο περνά σε ελληνικά χέρια: Το συμβουλιο επιλέγεται από διάσκεψη προέδρων βουλής και εξαιρούνται απο τη μεταβίβαση στο υπερταμείο το σύνολο των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων

*Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς

*Έλεγχο πόθεν έσχες για πλειοδότες ακινήτων μεγάλης αξίας στους πλειστηριασμούς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα