Γεννηματά: Εάν δεν μπορεί ο Τσίπρας να χειριστεί το ασφαλιστικό, ας μας το πει

Γεννηματά: Εάν δεν μπορεί ο Τσίπρας να χειριστεί το ασφαλιστικό, ας μας το πει

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε αποδεκτές τις πρωθυπουργικές προτάσεις για διακομματικές για ασφαλιστικό- συνταγματική αναθεώρηση και τι είπε για την αλλαγή εκλογικού νόμου (Vid)

Τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα από την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε εξερχόμενη του προεδρικού μεγάρου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εξηγώντας γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαφώνησε με τις προτάσεις Τσίπρα για ασφαλιστικό.

“Πιστεύω στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση, όμως αυτό απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Εμείς δε διστάσαμε να αναλάβουμε το κόστος και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων στο παρελθόν, όμως δε θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα, γιατί είναι μία απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού”, δήλωσε η κ.Γεννηματά.

Εξήγησε ότι δεν έγιναν αποδεκτές από το ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικών για ασφαλιστικό και συνταγματική αναθεώρηση, καθώς οδηγούσαν στην παράκαμψη της Βουλής, όπως είπε.

Όσον αφορά στο προσφυγικό επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμφωνία σε ένα πλαίσιο, κυρίως εν όψει της σημαντικής Συνόδου Κορυφής αύριο.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για συνταγματική αναθεώρηση και εκεί όλα τα κόμματα θα διατυπώσουν τις απόψεις τους.

“Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι αλλαγή εκλογικού νόμου πρέπει και μπορεί να γίνει άμεσα από αυτή τη Βουλή, το διεκδικούσαμε από την προηγούμενη, αλλά δε το δέχθηκε ο κ.Τσίπρας”, πρόσθεσε την ώρα που τα σενάρια φέρουν τη Χαριλάου Τρικούπη να θέτει αυτό ακριβώς ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συναίνεση με το ΣΥΡΙΖΑ ή και συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Η κ.Γεννηματά είπε επίσης ότι το ασφαλιστικό δε συζητήθηκε σε βάθος όλες αυτές τις ώρες επί της ουσίας. “Τις κόκκινες γραμμές μας ο πρωθυπουργός τις γνωρίζει, τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια, εάν δεν μπορεί να το χειριστεί ας μας το πει” , πρόσθεσε με νόημα και τόνισε: “Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δε θα ψηφίσουμε μείωση συντάξεων, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη Βουλή. Συνιστώ σε όσους από την κυβέρνηση επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας για το θέμα των συντάξεων, να σταματήσουν και να εργαστούν για τη μη μείωση”.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας: Σε ποια σημεία συμφώνησαν και που διαφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα