Γεννηματά: ‘Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας’

Γεννηματά: ‘Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας’

Με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε την εισηγητική της ομιλία στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά. Ζήτησε εξεταστική επιτροπή για τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Το βήμα του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέλεξε η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να εξαπολύσει μια εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση

Η κα Φώφη Γεννηματά επικεντρώθηκε στα θέματα της οικονομίας, των θεσμών και των όσων δηλώνουν τις τελευταίες ημέρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με τα εναλλακτικά σχέδια χρηματοδότησης της χώρας σε περίπτωση που γινόταν πραγματικότητα μία  ρήξη με την Ευρωζώνη το 2015.

“Όμως οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν μπορούν. Και ο κίνδυνος είναι να γίνουν μοιραίοι για το μέλλον της χώρας. Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική”, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης πως “προσπαθούν απλά να κερδίσουν πολιτικό χρόνο, να παρατείνουν πάση θυσία την παραμονή τους στην εξουσία”.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για “πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει στην Ελλάδα με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ”, συμπληρώνοντας πως “Διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές. επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης ,την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών, τις άθλιες μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της ενημέρωσης”.

Παράλληλα, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνηθούν και από την Βουλή, οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη και Λαφαζάνη, καθώς υποστήριξε ότι “Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε προπαρασκευαστικές ενέργειες για έξοδο από ευρώ”. Επίσης, η  Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να αποδομήσει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για πορεία εξόδου από την κρίση, με αφορμή την έξοδο στις αγορές τονίζοντας πως “Δείχνει εκτός πραγματικότητας”.

Μετά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης του, την περίοδο 2009-2011, εξαπολύοντας πυρά κατά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους και κατονόμασε ως υπεύθυνους για την ύφεση που πλήττει χρόνια τη χώρα.

“Ιστορικός αντίπαλος μας είναι η Δεξιά και η συντήρηση, μην κοιτάτε που τώρα εμφανίστηκε μια συντηρητική Αριστερά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, θέλοντας έτσι να κρατήσει αποστάσεις και από τους δύο μεγάλους σημερινούς πόλους.

Για την ανάγκη ενός “Αναπτυξιακού σοκ” που θα επέλθει μόνο με σταθερότητα, συνένεση και εθνική συνεννόηση, μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα