Γεννηματά: Να υπενθυμίσω στον Τσίπρα ότι ο ίδιος κυβερνά με την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ

Γεννηματά: Να υπενθυμίσω στον Τσίπρα ότι ο ίδιος κυβερνά με την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ
Meeting of the political party leaders of Greece, at the Presidential Mansion, in Athens, on Nov. 28, 2015 / , , , 28 , 2015 SOOC

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις αιχμές του πρωθυπουργού για τους Έλληνες σοσιαλδημοκράτες, που δεν ακολουθούν το παράδειγμα των Πορτογάλων. Τι είπε για τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ και τι απάντησαν οι ΑΝΕΛ

Οι ευθείες βολές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ακολουθεί την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά γίνεται ουρά μίας “παραλυμένης δεξιάς”, προκάλεσαν την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά, η οποία θέλησε να εξηγήσει την άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη να παράσχει στήριξη στο ασφαλιστικό.

“Όσα ψέματα και αν πει για μας ο κ. Τσίπρας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι’ αυτόν. Με την πολιτική του επιβάρυνε επιπλέον την οικονομία με κόστος δεκάδων δις ευρώ. Το βιώνει άλλωστε ο ελληνικός λαός καθημερινά. Μόνο οι νέοι φόροι και οι περικοπές κοινωνικών παροχών για τα έτη 2015 και 2016, φθάνουν στα 7,2 δις ευρώ”, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Όσο για το ασφαλιστικό, εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Περιμένουμε τον κ. Τσίπρα με τις δικές του προτάσεις στη Βουλή. Δυστυχώς ο κ. Πρωθυπουργός δέσμιος των αδιεξόδων του, συνεχίζει να πολώνει και να διχάζει. Ανακαλύπτει παντού εχθρούς, ακόμη και στους κοινωνικούς εταίρους” πρόσθεσε, καταλήγοντας:

“Τέλος, επειδή επικαλείται συνεχώς τον σχηματισμό Κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Πορτογαλία, να του υπενθυμίσω ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να κυβερνά με την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ.”

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ενοχλεί σφόδρα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Προκαλεί όμως βάναυσα τη νοημοσύνη αλλά και τη δημοκρατική ευαισθησία των πολιτών με το να χρησιμοποιεί προσβλητικούς και ιταμούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καταλήγοντας στην δήλωσή της: «Η κ. Γεννηματά έχει απωθήσει στο βάθος της μνήμης της ότι το κόμμα του οποίου ηγείται σήμερα και οι προκάτοχοί της οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στα μνημόνια και τη φτώχεια, στην εξαθλίωση και την απόγνωση».

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα