Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να αλώσουν του θεσμούς

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να αλώσουν του θεσμούς

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τη δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα

“Η Κυβέρνηση προσβάλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Έχουν υπερβεί κάθε όριο” ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαιτώντας να σταματήσουν τις απροκάλυπτες επιθέσεις του κ. Τσίπρα και Υπουργών του, κατά του θεσμού της δικαιοσύνης και των λειτουργών του. “Να σεβαστούν επιτέλους στην Κυβέρνηση το κράτος δικαίου και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών” προσέθεσε.

Η κα. Γεννηματά δήλωσε πως “δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν την δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους  και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης”.

Στη δήλωσή της, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στηλιτεύει και το γεγονός της ανάθεσης καθηκόντων στην κα. Θάνου. “Χωρίς προσχήματα, χωρίς αιδώ, διορίζουν την μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, υπάλληλο στο Νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού” σχολιάζει.

Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, σημειώνει με νόημα ωστόσο η κα. Γεννηματά που εκτιμά πως η πλειοψηφία των δικαστών “είναι απέναντι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Υπάρχουν κυρίως τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας. Που θέλει ανεξάρτητη, τυφλή και καλύτερη δικαιοσύνη”.

“Θα βρουν απέναντι όλη την Ελληνική κοινωνία που διψά για περισσότερη δημοκρατία, με σεβασμό του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης” προσθέτει η πολιτικός και κλείνει λέγοντας: “Κάτω τα χέρια από την Δικαιοσύνη, το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα