Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης ακούγονται όλο και πιο ίδιοι

Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης ακούγονται όλο και πιο ίδιοι
H Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ)// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ομιλία της στην Κομοτηνή και διαμήνυσε εντός κι εκτός κινήματος: “Δεν γκρεμίζουμε το γήπεδο, δεν θα αφήσουμε την παράταξη να παίζει εκτός έδρας,  αναζητώντας στέγη εδώ και κει”

Τσίπρας και Μητσοτάκης ακούγονται όλο και πιο ίδιοι, υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε σύσκεψη με στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στην Κομοτηνή.

“Ούτε η Δεξιά των συμφερόντων της ελίτ, ούτε ο λαϊκισμός της εκμετάλλευσης της φτώχειας από το ΣΥΡΙΖΑ  , φτώχειας που αυτοί δημιουργούν καθημερινά με την πολιτική τους , μπορούν να εκφράσουν την ανάγκη μιας ισχυρής μεσαίας τάξης που θα λειτουργεί σταθεροποιητικά και για την οικονομία αλλά και για την δημοκρατία.

Αντικειμενικά,  αυτοί οι δύο πόλοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά”, είπε η κ.Γεννηματά.

Υποστήριξε ειδικότερα ότι: “Οι ομοιότητες στην στάση τους δεν είναι τυχαίες:

-και ο δύο τους χέρι – χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση

-λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

– μετά την ανάληψη των καθηκόντων  και η ΝΔ και Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή  στην πραγματικότητα  με την διαφορά ότι στον κ. Τσίπρα χρειάστηκαν  6 μήνες και 17 ώρες παραπάνω δήθεν διαπραγμάτευσης.

Και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι χέρι σε αγαστή συνεργασία  όλα αυτά τα χρόνια  αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες  της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, που εκτροχίασε την οικονομία, που χρεοκόπησε τη χώρα”.

Και όλα αυτά σύμφωνα με την κ.Γεννηματά “όταν  η χώρα βούλιαζε, ο λαός μάτωνε, και το ΠΑΣΟΚ μόνο του προσπαθούσε να σηκώσει το   βάρος!”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χάραξε εκ νέου σαφή διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι: “Είναι ένα κόμμα βαθιά συντηρητικό, ανήκει στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  αποτελούσε και αποτελεί τον ιστορικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο.

Οι επιμέρους διαφοροποιήσεις που σκηνοθετεί επικοινωνιακά ο κ. Μητσοτάκης, δεν  μπορούν να επηρεάσουν τον κεντρικό ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ.”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε εκτιμώντας ότι: “O κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα ακούγονται όλο και πιο ίδιοι σε αυτά που λένε, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται” καθώς όπως είπε: “Ο κ. Τσίπρας βρήκε τη μαγική λύση. Φόροι, φόροι, φόροι! Και ο κ. Μητσοτάκης: Περικοπές, περικοπές, περικοπές!”

Με αφορμή ότι συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα ανάδειξης της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κ.Γεννηματά υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που επέλεξε με στόχο να μπει τέλος σε ένα πολυετή κύκλο πολιτικής υποχώρησης και εκλογικής φθοράς.

“Τα σημάδια από την 5ετή ταύτιση μας με τις πολιτικές των μνημονίων και την  αναγκαστική συγκυβέρνηση με την δεξιά, κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή στην εικόνα μας.

Βρισκόμασταν από το 2010 σε άμυνα, δεχόμασταν επίθεση από παντού και είχαμε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια, να υπερασπιστούμε το παρελθόν μας, να δώσουμε  τη μάχη για όσα παλέψαμε, για όσα πολλά πετύχαμε.

Εδώ οι επιλογές ήταν δύο. Η θα συμβιβαζόμασταν, αποδεχόμενοι αυτή την κατάσταση ή θα παίρναμε  την κατάσταση στα χέρια μας για  να ανατρέψουμε τα δεδομένα”, είπε η κ.Γεννηματά.

“Ξέρετε όλοι πια ήταν η απόφαση μου, με τη  δική σας στήριξη. Να αναγεννήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Να κάνουμε το νέο, το μεγάλο, το δύσκολο. Όχι το μικρό, το συγκυριακό. Αν ήθελα αυτό το μικρό ΠΑΣΟΚ, το είχα.

Πρόκειται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι όπως έχω πει πολλές φορές το πρώτο βήμα. Θέλουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα”, συνέχισε καταλήγοντας με νόημα απευθυνόμενη εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ:

“Ο νέος πολιτικός φορέας δεν θα προκύψει  με φαντασιώσεις παρθενογένεσης και αναζητήσεις Μεσσία. Δεν γκρεμίζουμε το γήπεδο, δεν θα αφήσουμε την παράταξη να παίζει εκτός έδρας,  αναζητώντας στέγη εδώ και κει.

Προχωράμε με σταθερά βήματα, με δοκιμασμένα σχήματα και  όχι με μετέωρα  άλματα στο κενό. Γι’ αυτό η πρότασή μας από την αρχή είναι η συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και συλλογικοτήτων στη βάση μιας προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας.

Η δύναμη της σύνθεσης, στο πλαίσιο ενός είδους συν-ομοσπονδίας, μπορεί να δημιουργήσει κοινωνική δυναμική και να πολλαπλασιάσει την επιρροή μας. Έτσι δημιουργείται η απαραίτητη λαϊκή βάση για το νέο που είναι ο τελικός στόχος. Το αληθινό διακύβευμα είναι η αναγέννηση της παράταξης και όχι τα αρχηγιλίκια.

Δεν αθροίζουμε μηχανισμούς, αλλά  διαμορφώνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας. Οι ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες βάσης με όρους κοινωνίας, λύνουν και το θέμα του αρχηγού. Κινούμαστε, λοιπόν, με τόλμη  και σύνεση. Χωρίς όρους και προαπαιτούμενα .”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα