Γεωργιάδης: Δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση για την επίταξη γιατρών

Διαβάζεται σε 2'
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών, ο  Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση της υπουργικής απόφασης για την επίταξή τους. Όσα δήλωσε.

«Το έχω πει στη Βουλή από προχθές ότι δεν βλέπω λόγο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση», είπε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από την συχνότητα της ΕΡΤ, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οι γιατροί δεν θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αν δεν καλύπτουν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία, στις άγονες περιοχές που οδήγησε σε αντιδράσεις των ιδιωτών γιατρών.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε σχετικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις: «Έχει γίνει μία συνδικαλιστική κινητοποίηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και από τους κατά τόπους συλλόγους που έχουν ζητήσει από τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να μην συνταγογραφούν, εννοώ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, μεγάλο κόστος». «Άρα οι πράξεις των γιατρών σήμερα μάλλον όχι των γιατρών, των συνδικαλιστών γιατρών, εάν υποτεθεί ότι επιτυγχάνεται, θα σήμαινε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Είναι μια εχθρική ενέργεια προς τους ασθενείς, όχι προς τον υπουργό» υποστήριξε στη συνέχεια.

Παράλληλα, σημείωσε: «Προσωπικά πιστεύω θα έχω τα στοιχεία, αύριο θα ανακοινώσω τα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ. Θα ανακοινώσω στον ελληνικό λαό πόσοι πραγματικά γιατροί δεν έκαναν ηλεκτρονική συνταγογράφηση γιατί καταγράφονται όλα ηλεκτρονικά».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου: «Στο νομοσχέδιο έχουμε μια σειρά διατάξεων. Δίνουμε περισσότερα χρήματα στους γιατρούς για να πάνε στα νησιά. Δίνουμε περισσότερες άγονες περιοχές, μεγαλύτερα επιδόματα. Κάνουμε πολύ πιο ελκυστικό το περιβάλλον. Θα έχουμε τελικά προσέλευση γιατρών εκεί που μέχρι χθες δεν είχαμε».

Τέλος, σημείωσε απευθυνόμενος στους γιατρούς: «Έχω βγει σε δεκάδες ομιλίες μου και λέω σέβομαι τους γιατρούς, τους ξεχωρίζω, τους θεωρώ σπουδαίους. Τους πείραξε ότι είπα -λέει- σε μια εκπομπή ότι το κράτος μας σπούδασε τζάμπα. Για μένα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη θα πω το ίδιο. Εμένα το κράτος με σπούδασε τζάμπα. Δεν το είπα υποτιμητικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα