Γεωργιάδης: “Η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής”

Διαβάζεται σε 2'
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI

Τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα στη λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι είπε για τη γιατρό στη Σάμο και τον θάνατο τουρίστριας στη Μαγνησία.

Για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Παρασκευής (23/08), υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων πως «η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής».

«Έχει προβλήματα το ΕΣΥ; Έχει. Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε πως «τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν κάπου πάει κάτι στραβά θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν εμένα ή το ΕΣΥ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον θάνατο τουρίστριας λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της Ανάβρας Μαγνησίας την περασμένη Κυριακή, και υποστήριξε τα εξής: “Έπαθε ανακοπή σε ταβέρνα Κυριακή. Σε περιφερειακό ιατρείο γιατρός σαββατοκύριακο έχει υπάρξει ποτέ στο ΕΣΥ; Από την ίδρυση του ΕΣΥ δεν προβλέπεται γιατρός για τα σαββατοκύριακα. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην περίπτωση εγκύου στην Πρέβεζα, για την οποία είπε πως είχε συνεχή παρακολούθηση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κλινική νεογνών στην περιοχή, αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο, συνοδεία ειδικευμένης γυναικολόγου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και όχι αγροτικής γιατρού που γράφτηκε, όπως είπε, ψευδώς.

Ερωτώμενος για την παιδίατρο στη Σάμο, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η γιατρός ευτυχώς δεν έπαθε εγκεφαλικό. Της δώσαμε 15 ημέρες άδεια, θα επιστρέψει μετά κανονικά στην εργασία της«. «Η κουβέντα είναι εν μέρει σωστή» παραδλεχτηκε και συνέχισε: «Έκανε πολλές εφημερίες όπως πολλοί γιατροί σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία. Οι περισσότερες από αυτές ήταν on call, ήταν από το σπίτι της. Δεν δικαιολογείται να γράφεται ότι έπαθε αυτό που τελικά δεν έπαθε από τις εφημερίες. Ήταν πιεσμένη; Ναι. Έχουμε πρόβλημα στη Σάμο; Ναι. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της διοικήτριας, έχω διορίσει προσωρινό διοικητή».

Στη συνέχεια επανέλαβε πως η υποστελέχωση των νοσοκομείων οφείλεται στο ότι δεν πηγαίνουν οι γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία, παρά τις προκηρύξεις. Μετά μίλησε για θετικές ειδήσεις. Στη συνέχεια διάβασε ένα μήνυμα όπου πολίτης φέρεται να τον ευχαριστεί που το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε θετικά σε δύσκολο περιστατικό με τρίχρονο αγοράκι.

«Η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής» υποστήριξε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Υγείας και συνέχισε: «Μη φοβάται ο κόσμος, τα νοσοκομεία λειτουργούν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα