Γεωργιάδης: Μέσα στον Αύγουστο θα έχουν αντικατασταθεί οι ψύκτες στο μαιευτήριο «Έλενα»

Διαβάζεται σε 2'
Γεωργιάδης: Μέσα στον Αύγουστο θα έχουν αντικατασταθεί οι ψύκτες στο μαιευτήριο «Έλενα»
Άδωνις Γεωργιάδης SOOC

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η αντικατάσταση όλων των ψυκτών πόσιμου νερού του νοσοκομείου και 25 μονάδων κλιματισμού που διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν με μειωμένη απόδοση.

Εντός του Αυγούστου θα αντικατασταθούν όλοι οι ψύκτες του μαιευτηρίου «Έλενα», όπως επισημαίνει σε ανάρτηση του στο tweeter ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρει πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν τέθηκαν εκτός λειτουργίας, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτούς παθογόνοι οργανισμοί και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο Α. Γεωργίαδης αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί, κατόπιν εντολής μου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» για επιθεώρηση η Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου Υγείας κ. Βιλδιρίδου. Τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής:

  • Αναφορικά με το πρόβλημα των ψυκτών πόσιμου νερού του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι σε μέρος αυτών παρουσιάστηκαν παθογόνοι οργανισμοί, καθώς και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. Κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τέθηκαν όλοι οι ψύκτες εκτός λειτουργίας με σκοπό την διασφάλιση της υγείας ασθενών, επισκεπτών, & νοσηλευτικού προσωπικού. Σε συνέχεια το Νοσοκομείο προέβη σε έρευνα αγοράς και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης όλων των ψυκτών του Νοσοκομείου με καινούργιους που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εντωμεταξύ, από σήμερα, διατίθεται εμφιαλωμένο νερό δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες σε χώρους του Νοσοκομείου που το επιθυμούν, έως και την αντικατάσταση των ψυκτών. 
  • Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε μικρό μέρος του Νοσοκομείου σε σχέση με τον κλιματισμό (σε εικοσιπέντε (25) μονάδες fun coil, που λειτουργούσαν αλλά με μειωμένη απόδοση), μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα έχουν τοποθετηθεί εικοσιπέντε (25) νέες μονάδες fun coil, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν άλλες σαράντα (40) που εκκρεμούν από ανοιχτό διαγωνισμό. Επίσης τοποθετήθηκε ήδη μία φορητή μονάδα ψύξης στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου, μέχρι την οριστική τοποθέτηση μιας ψυκτικής μονάδας δαπέδου (τύπου ντουλάπας).
  • Κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγραφεί και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης (υπάρχουν σχετικά αποδεικτικά έγγραφα της νοσηλευτικής υπηρεσίας)».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα