Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν υπάρξει παραβίαση

Διαβάζεται σε 2'
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης INTIME

Το Άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών επικαλέστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός θα το ενεργοποιήσει αν η Βόρεια Μακεδονία δεν διαφοροποιήσει τη στάση της.

Επίκληση στο Άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία και θα “καταγγείλει ο πρωθυπουργός” αν η Βόρεια Μακεδονία δεν διαφοροποιήσει τη στάση της, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τη στάση κυβερνητικών αξιωματούχων της χώρας, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: “Έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι αν ο Μιτσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι, ο Μητσοτάκης δεν θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών; Όπως ακριβώς το λέει το άρθρο 19. Προβλέπεται αυτό όταν το ένα από τα δύο μέρη παραβιάζει τη Συμφωνία. Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία, η κυβέρνηση της Ελλάδας, εφαρμόζοντας τη Συμφωνία κατά γράμμα θα κάνει όσα προβλέπει η Συμφωνία”.

Σε ερώτηση για το “αν το το εύχεται”, απάντησε πως “αυτό είναι άλλο θέμα. Το αν εγώ το εύχομαι είναι άλλο θέμα και δεν σας αφορά”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Επειδή αυτή ήταν μία πολύ κακή Συμφωνία, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας δεν φοβάται πολύ αυτή την καταγγελία. Ποιοι πιέζανε για να γίνει αυτή η συμφωνία; Οι ΗΠΑ. Είχε βάλει όρο ο Κοτζιάς στη συμφωνία ότι αν η Βόρεια Μακεδονία καταπατήσει τη συμφωνία θα βγει εκτός ΝΑΤΟ; Όχι. Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ Είναι μια κακή συμφωνία. Η διαδικασία της καταγγελίας της συμφωνίας είναι δύσκολη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα