Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει, ούτε δικαιούται συναίνεσης
Στον απόηχο των δηλώσεων Μεϊμάρακη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τάχθηκε κατά οποιασδήποτε συναίνεσης με το ΣΥΡΙΖΑ. “ Μπορεί ο Τσίπρας να βγει να πουλήσει βιβλία; Δε θα κάνει σεφτέ. Τουλάχιστον θα φέρει το θάνατο της αριστεράς”, υποστήριξε
- 04 Μαρτίου 2017 17:07
Στη σκληρή γραμμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι δε δικαιούται να ζητά καμία συναίνεση, επέμεινε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 2oυ Delphi Economic Forum.
“Δεν είναι άξιοι οι άνθρωποι αυτοί για συναίνεση. Δε δικαιούνται ούτε αξίζουν συναίνεση”, δήλωσε κατηγορηματικά ο κ.Γεωργιάδης.
Στον απόηχο μάλιστα των δηλώσεων του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πως είναι “τσάμπα μαγκιά” η καταψήφιση των μέτρων που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση (δηλώσεις πάντως που μετά την επικοινωνία Μεϊμαράκη- Μητσοτάκη το Μοσχάτο έλεγε ότι απαντούσαν στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου το καλοκαίρι του 2015), ο κ.Γεωργιάδης είπε:
“Όταν το καλοκαίρι του 2015 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με προσωπικό κόστος για τον ίδιο και πρόβλημα για τη ΝΔ, γιατί υπήρχαν πολλές φωνές ανάμεσα σε αυτές και εγώ που λέγαμε να απέχουμε από την ψηφοφορία, αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει η ΝΔ στην Ελλάδα την ευκαιρία να γίνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αυτή τη μεγαλόκαρδη πρόταση Μεϊμαράκη με κόστος για τον ίδιο και το κόμμα, ο Τσίπρας την έκανε εκλογές με σύνθημα ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”.
Ο κ.Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: “Κάποιος που πήρε την εξουσία με συνθήματα ‘κάτω η χούντα του Σαμαρά’ και έκανε πρόταση δυσπιστίας στο Γιάννη Στουρνάρα που είναι στην αίθουσα -δεν τα θυμάται αυτά ο Γιάννης γιατί έχει χρυσή καρδιά- και έλεγε ‘ο δολοφόνος Στουρνάρας’ είναι κοροϊδία να λέει γιατί η ΝΔ δε συναινεί”.
Αρνήθηκε πάντως ότι ηγείται της “σκληρής τάσης” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λεγοντας: “Ακολουθώ τη γραμμή του κόμματος και του προέδρου” και υπενθυμίζοντας ότι “η ΝΔ έχει βάλει πλάτη ως αντιπολίτευση στον Τσίπρα”. Υπερασπίστηκε δε την απόφαση η ΝΔ να καταψηφίσει τα αντίμετρα, λέγοντας: “Δεν έχουμε δει κανένα αντίμετρο, άρα συζητάμε αν θα ψηφίσουμε κάτι που ουδείς γνωρίζει. Κάτσε να δούμε, είναι η πρώτη λογική απάντηση. Αλλά θα απαντήσω ευθέως, αυτά τα αντίμετρα δεν έρχονται σκέτα, αλλά σε συνάρτηση δημοσιονομικών μέτρων, άρα δεν ψηφίζεις μόνο αντίμετρα, αλλά και μέτρα”.
Τόνισε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, γιατί αλλιώς η Ελλάδα θα καταστραφεί, αλλά υποστήριξε ότι και να κλείσει δε θα πάει μπρος η οικονομία “γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει πως βγαίνουν τα λεφτά”.
Απάντησε και στις επιθέσεις που δέχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του στο αμερικάνικο δίκτυο CNBC, όπου είχε κατηγορηθεί ότι κάλεσε τους επενδυτές να έρθουν να αγοράσουν στην Ελλάδα ‘κοψοχρονιά’ με μία σκληρή αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού.
“Εάν αυξηθεί το ενδιαφέρον των αγοραστών, αυτό αυξάνει ή μειώνει τις τιμές; Αυτά παιδιά στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο τα έχουν λύσει από την εποχή του ‘Ανταμ Σμιθ, μην πω και της αθηναϊκής δημοκρατίας”, είπε.
Εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας: “Ο Τσίπρας δεν έχει πουλήσει εφημερίδα. Με κατηγορούσε γιατί πουλούσα βιβλία. Μπορεί ο Τσίπρας να βγει να πουλήσει βιβλία; Δε θα κάνει σεφτέ”.
Ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ δε ζητά εκλογές επειδή πιστεύει ότι δε θα κλείσει η αξιολόγηση. “Ποντάρουμε και πιστεύουμε ότι θα κλείσει, αλλά θα είναι μία κακή συμφωνία λόγω της καθυστέρησης”, είπε και υποστήριξε ότι τον πολιτικό λογαριασμό αυτής της αποτυχίας πρέπει να τον πληρώσουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος.
Υποστήριξε όμως επίσης πως όταν φύγει ο κ.Τσίπρας από την εξουσία θα έχει κάνει και ένα καλό, γιατί “θα έχει ουσιαστικά πεθάνει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, στην οποία ήταν υποταγμένη πολλά χρόνια και η ΝΔ” και πως με τον “ιδεολογικό θάνατο της αριστεράς” θα έχουμε μία χώρα “όπου το να λες πως είσαι αριστερός, θα είναι ντροπή”.
Ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ και με αυτοδυναμία θα πρέπει να τείνει χείρα φιλίας, για το σχηματισμό κυβέρνηση, σε άλλους πολιτικούς χώρους με τους οποίους συμφωνεί στα βασικά, δηλαδή στο να παραμείνει η Ελλάδα μία αστική δημοκρατία στον πυρήνα της Ευρωζώνης. “Στην παρούσα Βουλή, είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη Βουλή”, πρόσθεσε.