Γεωργιάδης: Τις επόμενες ημέρες νέα μέτρα – Αποκλείεται γενικό lockdown

Γεωργιάδης: Τις επόμενες ημέρες νέα μέτρα – Αποκλείεται γενικό lockdown
Ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI)

Την αναγγελία νέων περιοριστικών μέτρων, ενόψει των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Απέκλεισε για ακόμη μια φορά το lockdown.

Για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, την ενεργειακή κρίση, αλλά και τα νέα μέτρα που θα αναγγελθούν τις επόμενες ημέρες από την κυβέρνηση, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, παρά το γεγονός ότι αποδεικνύει πόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν εκτός ΜΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως “της έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία”.

“Γνωρίζουμε τις παθογένειες του ΕΣΥ“, ανέφερε και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει καμία πολιτική σκοπιμότητα στην έκθεση. “Είναι ένα επιστημονικό ζήτημα, τα ίδια προβλήματα συζητούν οι υπουργοί Υγείας στις υπόλοιπες χώρες”, κατέληξε.

Νέα μέτρα

Μιλώντας στον Ant1, απέκλεισε για ακόμη μια φορά το γενικό lockdown, ωστόσο προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο μέσα στις επόμενες ημέρες, αποκλειστικά για την εορταστική περίοδο, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του ρυθμού της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν έχει ζητήσει μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας των κέντρων διασκέδασης κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

Ενεργειακή κρίση

Για την ενεργειακή κρίση που έχει ήδη αντίκτυπο στους πολίτες, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως έχει δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το 2022.

Ερωτηθείς για το λόγο που δεν καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το Κράτος και θα δημιουργηθεί έλλειμμα.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είπε πως για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο κομμάτι αφορούσε την ενέργεια, καθώς συμπαρασύρει και τις τιμές άλλων προϊόντων. Σημείωσε πως η αγορά στην Ελλάδα λειτουργεί ακόμα ανταγωνιστικά και οι τιμές διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, με τη συνδρομή και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ειδικότερα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που υπολογίζεται ότι σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι ακριβότερο κατά 15%, ο Υπουργός εξήγησε πως αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά είχαμε αποπληθωρισμό λόγω της κλειστής οικονομίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα