Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ στη Ραμάλα

Διαβάζεται σε 1'
Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ στη Ραμάλα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Τι τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του στη Ραμάλα ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην Δυτική Όχθη, στη Ραμάλα, βρίσκεται από το πρωί (16/11/2023) ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης που ήδη συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ-Μαλίκι ενώ αυτή την ώρα αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, κατά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ-Μαλίκι, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε την επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα.

Επισημαίνεται ότι σκοπός της επίσκεψης του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είναι η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την περιοχή και η διερεύνηση των τρόπων συμβολής της Ελλάδας επίτευξης ανθρωπιστικής παύσης, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Γεραπετρίτης και στην χθεσινή του συνέντευξη επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων για την παροχή άμεσης περίθαλψης στους ευάλωτους.

Παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών έστειλε εκ νέου το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, κατά του αναθεωρητισμού και των επιθέσεων και έχει εξωτερική πολιτική αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα