Γεροβασίλη: Δεν θα γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να δρουν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον

Γεροβασίλη: Δεν θα γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να δρουν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διαρκείς περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς των αναπήρων, πραγματοποίησε έξω από τη Βουλή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015. Συνάντηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να απομακρυνθεί από το πόσο της η Κατερίνα Σαββαΐδου. Αιχμές κατά της γγ Δημοσίων Εσόδων για μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ συγκεκριμένων επιχειρήσεων

Με δήλωσή της στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη 13.00, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να αποπέμπει την κα. Σαββαΐδου από τη γγ Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών.

“Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο, ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η κα. Σαββαΐδου” σημείωσε ξεκινώντας τη δήλωσή της η κα. Γεροβασίλη, η οποία στη συνέχεια της δήλωσής της προέβη σε ακόμη πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς για την γγ δημοσίων εσόδων.

“Σε δύσκολες εποχές δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να δρουν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον” είπε και συμπλήρωσε: “Επίσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να ευνοεί [σσ. ένας δημόσιος λειτουργός] συγκεκριμένες εταιρίες που είχαν ευνοηθεί και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις” είπε.

“Αυτή η χώρα έχει νόμους και θα τηρηθούν. Είμαστε κυρίαρχο κράτος, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και η απόφαση του υπουργού οικονομικών ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή” κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της κ.Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της, φέρεται να δόθηκε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Έχει επίσης κληθεί από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου να δώσει εξηγήσεις για επανεξέταση προστίμου 78 εκ ευρώ σε εταιρεία. Η ίδια η κα. Σαββαΐδου με επιστολή της είχε αψηφίσει την έκκληση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, να υποβάλλει την παραίτησή της, εφόσον προέκυψε το ζήτημα αυτό και επέλεξε να παραμείνει στη θέση της.

Δείτε τις δηλώσεις:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα