Γιαννακοπούλου: Σύμφωνη με την πρόταση Δούκα, όχι όμως στον βωμό εξυπηρέτησης προσωπικού κέρδους

Διαβάζεται σε 4'
Γιαννακοπούλου: Σύμφωνη με την πρόταση Δούκα, όχι όμως στον βωμό εξυπηρέτησης προσωπικού κέρδους
INTIME

Απάντηση της υποψηφίου προέδρου ΠΑΣΟΚ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, στην επιστολή του Χάρη Δούκα σχετικά με την εκπόνηση σχεδίου για τη διάσωση της Αττικής.

Τη δική της θέση στην πρόταση του Χάρη Δούκα, σχετικά με την εκπόνηση ενός σχεδίου για τη διάσωση της Αττικής, παραθέτει η συνυποψήφιά του στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι βρίσκει την πρόταση ενδιαφέρουσα και θετική, «χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί ως η δύναμη που παρεμβαίνει με συνολικές προτάσεις για όσα πλήττουν τη χώρα και τις προοπτικές της, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτό άλλωστε είναι βασικό χαρακτηριστικό κάθε κόμματος που δεν περιορίζεται στον ρόλο κόμματος διαμαρτυρίας και καταγγελίας, αλλά κόμματος με κυβερνητική προοπτική».

«Η ενωτική διάθεση και η εσωκομματική συννενόηση είναι τόσο η προσωπική μου γραμμή όσο και του ΠΑΣΟΚ που θέλουμε. Ένωση επί της ουσίας και στην πράξη, όχι για λόγους δημοσίων σχέσεων και πλασματικής εικόνας» προσθέτει, διαμηνύοντας ότι η όποια πρόταση ένωσης «με βρίσκει σύμφωνη, όχι όμως στον βωμό εξυπηρέτησης προσωπικού ή πολιτικού κέρδους».

Αναλυτικά η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου:

Αγαπητέ Χάρη, 

Βρίσκω την πρότασή σου σχετικά με την εκπόνηση ενός σχεδίου για τη διάσωση της Αττικής ενδιαφέρουσα και θετική.

Είναι σημαντικό ο κάθε υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ να καταθέτει προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών. Άλλωστε και η κατάθεση του δικού μου αναλυτικού προγράμματος σε δημόσια διαβούλευση στοχεύει σε αυτό ακριβώς.

Επίσης και στην παρέμβασή μου για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Αττική κατέθεσα σκέψεις και προτάσεις, όπως και άλλοι υποψήφιοι. Είναι φανερό, ότι η Αττική κινδυνεύει τόσο από όσα έχουν συμβεί επί θητείας αυτής της αναποτελεσματικής Κυβέρνησης, όσο και με τα αθροιστικά αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία. 

Χρειάζεται επομένως το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί ως η δύναμη που παρεμβαίνει με συνολικές προτάσεις για όσα πλήττουν τη χώρα και τις προοπτικές της, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτό άλλωστε είναι βασικό χαρακτηριστικό κάθε κόμματος που δεν περιορίζεται στον ρόλο κόμματος διαμαρτυρίας και καταγγελίας, αλλά κόμματος με κυβερνητική προοπτική.

Είναι επομένως πράγματι απαραίτητο οι τομείς δουλειάς του ΠΑΣΟΚ να εργαστούν με τη συμμετοχή και επιπλέον επιστημόνων και τεχνοκρατών και τη συμπερίληψη πολύ ενδιαφερουσών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από υποψήφιους και άλλα στελέχη μας, ώστε να καταρτίσουν ένα συνολικό σχέδιο για την Αττική.

Η ενωτική διάθεση και η εσωκομματική συννενόηση είναι τόσο η προσωπική μου γραμμή όσο και του ΠΑΣΟΚ που θέλουμε. Ένωση επί της ουσίας και στην πράξη, όχι για λόγους δημοσίων σχέσεων και πλασματικής εικόνας.

Άλλωστε όπως έχει δείξει η ίδια η κοινωνία, είναι σαφώς καλύτερο να πράττουμε και όχι να διαφημίζουμε πως πράττουμε.

Εν κατακλείδι, η όποια πρόταση ένωσης με βρίσκει σύμφωνη, όχι όμως στον βωμό εξυπηρέτησης προσωπικού ή πολιτικού κέρδους.

Δύο παρατηρήσεις:

ΠΡΩΤΗ: Το όποιο σχέδιο θα πρέπει να μπει σε δημόσια διαβούλευση και να τροφοδοτήσει διαδικασίες πραγματικού διαλόγου ανάμεσα σε φορείς, επιστημονικές ενώσεις, κόμματα, πανεπιστήμια. Ιδιαίτερα επισημαίνω ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει πολύτιμη και ξεχωριστή συμβολή.

ΔΕΥΤΕΡΗ: Είναι αναγκαίο να δούμε συνολικά ως κόμμα τις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης για όλη τη χώρα. Πρέπει να μας απασχολήσουν οι επιπτώσεις της που βιώνουμε, τόσο με πυρκαγιές, όπως αυτή της Αττικής, όσο και με φαινόμενα λειψυδρίας που παρατηρείται στα νησιά μας, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλαπλασιαστικά προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών, που βλέπουν το επίπεδο ζωής τους να καταβαραθρώνεται.

Πρέπει να μας απασχολήσουν οι συνέπειές της στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και να επεξεργαστούμε ένα συνολικό νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα που να λαμβάνει υπόψη τις νέες συνθήκες, τους νέους κινδύνους, αλλά και τις δυνατότητες στην εποχή της ψηφιοποίησης, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση θεωρώ ότι αποκτά μεγαλύτερη σημασία μια πρόταση που είχα καταθέσει και την επαναφέρω.

Αναφέρομαι στη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων όλων των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ πάνω στις  συγκεκριμένες θεματικές ανά περιφέρεια, μέσα από τις οποίες θα έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσουμε και να καταρτίσουμε σχέδια για την κάθε περιφέρεια ξεχωριστά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και απαντώντας ουσιαστικά στα προβλήματα κάθε τόπου πιάνοντας ξανά το νήμα με την κοινωνία από την αρχή.

Θεωρώ πως η διοργάνωση αυτών των θεματικών ημερίδων από το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη δυνατότητα διευρυμένου δημόσιου διαλόγου που θα τονώσει και το ίδιο το ενδιαφέρον των πολιτών για τα κοινά, θα συμβάλει στη μαζική συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων και στον διάλογο αλλά και την συμμετοχή  στις εκλογές  μας.

Συντροφικά, Νάντια Γιαννακοπούλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα