Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και αυτή την ευκαιρία

Διαβάζεται σε 5'
Νάντια Γιαννακοπούλου
Νάντια Γιαννακοπούλου EUROKINISSI

Το πολιτικό της στίγμα με φόντο τις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή δίνει με άρθρο της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νάντια Γιαννακοπούλου

«Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με κάποια προσωπική φιλοδοξία ή με τη θέληση να καταγράψω κάποιο ποσοστό, ώστε να μπορέσω να το διαπραγματευθώ στο “κομματικό χρηματιστήριο”. Ποτέ δεν είχα τέτοια σκεπτικά και πάντα έβαζα το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ. Η υποψηφιότητά μου έρχεται να υπηρετήσει τους στόχους που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα, στόχους φιλόδοξους και ρεαλιστικούς υπό προϋποθέσεις. Εκτιμώ ότι με την ορμή και το πείσμα μου, τις καθαρές θέσεις που πάντα διατύπωνα και το καθαρό πολιτικό, ιδεολογικό στίγμα μου μπορώ να συμβάλω στην επίτευξή τους», αναφέρει στο άρθρο της για το ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Όπως λέει η κ. Γιαννακοπούλου οι επερχόμενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «πολύ καθοριστικές» καθώς «πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο που το πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και σημαντικό τμήμα πολιτών αναζητούν νέο φορέα πολιτικής εκπροσώπησης».

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία που ίσως είναι και η τελευταία. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ριζικά για να μπορεί να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας προς όφελος της κοινωνίας. Να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στην ηγεσία του, στον τρόπο θεσμικής δημοκρατικής λειτουργίας του, απευθυνόμενο στην κοινωνία με καθαρό πολιτικό λόγο, καθαρές προτάσεις, εμφανιζόμενο με ξεκάθαρη φυσιογνωμία και αντιπολιτευτική πολιτική που αρμόζει σε ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό. Έλειψαν αυτά τα στοιχεία και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε από τον αστερισμό των μικρών βημάτων που δεν δημιουργούν δυναμική, εμφανιζόμενοι περισσότερο ως μια ακόμα φωνή διαμαρτυρίας και όχι ως κόμμα με χαρακτηριστικά κόμματος εξουσίας, μη πείθοντας ότι διαθέτουμε εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και καταλήγει λέγοντας: «Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει, όπως ήταν πάντα το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς, των Μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να γίνει παράταξη με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το στοίχημά μας και οφείλουμε να το κερδίσουμε».

Ακολουθεί το άρθρο της Ν. Γιαννακοπούλου το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με κάποια προσωπική φιλοδοξία ή με τη θέληση να καταγράψω κάποιο ποσοστό, ώστε να μπορέσω να το διαπραγματευθώ στο “κομματικό χρηματιστήριο”. Ποτέ δεν είχα τέτοια σκεπτικά και πάντα έβαζα το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ. Η υποψηφιότητά μου έρχεται να υπηρετήσει τους στόχους που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα, στόχους φιλόδοξους και ρεαλιστικούς υπό προϋποθέσεις. Εκτιμώ ότι με την ορμή και το πείσμα μου, τις καθαρές θέσεις που πάντα διατύπωνα και το καθαρό πολιτικό, ιδεολογικό στίγμα μου μπορώ να συμβάλω στην επίτευξή τους.

Είναι πολύ καθοριστικές αυτές οι εκλογές για την ηγεσία. Πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο που το πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και σημαντικό τμήμα πολιτών αναζητούν νέο φορέα πολιτικής εκπροσώπησης. Μην ξεχνάμε το ηχηρό μήνυμα της αποχής στις Ευρωεκλογές που έφτασε το 60%. Η ΝΔ δεν είναι πια το κόμμα του 41% αλλά του 28%, ποσοστό από το οποίο πασχίζει να ξεφύγει αλλά δεν μπορεί, αφού ένα σημαντικό τμήμα που την στήριξε κρατάει πια αποστάσεις, απογοητευμένο από τη διαχειριστική και μεταρρυθμιστική αδυναμία της Κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαρκή περιδίνηση, αυτοδιαλυόμενος και πέφτοντας στις δημοσκοπήσεις με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Περισσότεροι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους προς εμάς και θέλουν να δουν τα μηνύματα που και σε εμάς έστειλαν.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία που ίσως είναι και η τελευταία. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ριζικά για να μπορεί να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας προς όφελος της κοινωνίας. Να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στην ηγεσία του, στον τρόπο θεσμικής δημοκρατικής λειτουργίας του, απευθυνόμενο στην κοινωνία με καθαρό πολιτικό λόγο, καθαρές προτάσεις, εμφανιζόμενο με ξεκάθαρη φυσιογνωμία και αντιπολιτευτική πολιτική που αρμόζει σε ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό. Έλειψαν αυτά τα στοιχεία και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε από τον αστερισμό των μικρών βημάτων που δεν δημιουργούν δυναμική, εμφανιζόμενοι περισσότερο ως μια ακόμα φωνή διαμαρτυρίας και όχι ως κόμμα με χαρακτηριστικά κόμματος εξουσίας, μη πείθοντας ότι διαθέτουμε εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Αυτό απαιτεί η συγκυρία, αυτό προσμένει η κοινωνία, αυτό είναι το στοίχημά μας και πρέπει να το κερδίσουμε τώρα, γιατί τώρα διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί, γιατί η ζωή δεν περιμένει. Με το ΠΑΣΟΚ αυτόνομο που θα απευθυνθεί στο ευρύ φάσμα των πολιτών που βρίσκονται από τις παρυφές της ΝΔ έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω σε ραντεβού στα τυφλά, σε συμπράξεις που γίνονται θεωρητικά και για τις οποίες για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, προγραμματικές προϋποθέσεις. Αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει το ΠΑΣΟΚ, του κάνει ζημιά.

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει, όπως ήταν πάντα το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς, των Μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να γίνει παράταξη με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το στοίχημά μας και οφείλουμε να το κερδίσουμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα