Γιαννάκου για αναγκαστική συνεπιμέλεια: Δεν ψηφίζω, αν δε γίνουν αλλαγές
Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ στρέφεται κατά του Τσιάρα και τονίζει πως κατά τη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος συμφωνεί μαζί της σε ορισμένα σημεία.
- 19 Μαΐου 2021 15:04
Αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, που εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, η Μαριέττα Γιαννάκου δεν πρόκειται να το ψηφίσει, υποστήριξε, μιλώντας στον Alpha 98,9.
Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ χαρακτήρισε “αήθη” τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, ότι Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη κρίνουν με ίδια βιώματα το νομοσχέδιο, ενώ δήλωσε πως κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος συμφωνεί μαζί της σε ορισμένα σημεία. Την ίδια στιγμή, η κ. Γιαννάκου έκανε λόγο για “πιέσεις” που δέχονται δικαστές, με αφορμή το νομοσχέδιο.
“Καταρχήν δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμα της κυβέρνησης να τροποποιεί το οικογενειακό δίκαιο, αλίμονο. Οι ενστάσεις είναι ότι το νομοσχέδιο γίνεται περισσότερο γονεοκεντρικό, δηλαδή θέλει να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των γονέων και όχι σε αυτό που θεωρείται συμφέρον του παιδιού, όπως ορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί. Ο ΟΗΕ με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης”, τόνισε.
Ενώ συνέχισε: “Και με τον νόμο αυτό, πάλι στα δικαστήρια θα τρέχουμε. Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν περισσότερες δικαστικές προσφυγές από σήμερα. Σήμερα, το 86% συμφωνεί μεταξύ του και δεν παρεμβαίνει ο νόμος. Εδώ μιλάμε για το 14%, εκ του οποίου ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στα δικαστήρια. Τι λέει τώρα ο νόμος, που είναι ενοχλητικό; Βάζει έναν όρο ότι οι γονείς θα φροντίζουν τα παιδιά από κοινού και εξίσου. Το εξίσου δεν ισχύει μέσα στον γάμο, το βάζουν μετά τον γάμο και μετά το διαζύγιο”.
Ενώ σχετικά με το ζήτημα που προκύπτει σχετικά με του κακοποιητικού γονείς τόνισε: “Στην αρχή είχε μπει αμετάκλητη απόφαση, η οποία για να βγει χρειάζονται 10 και 15 χρόνια. Μετά το έκανε οριστική απόφαση, δηλαδή πρωτόδικη, αλλά κι αυτή θέλει 4-5 χρόνια και το παιδί θα είναι στη διάθεση του κακοποιητή γονέα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι διαπιστωμένη πράξη και να την κλείνει γρήγορα το δικαστήριο, αμέσως”.
Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσιάρα ότι Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη κρίνουν με ίδια βιώματα το νομοσχέδιο, η ίδια δήλωσε: “Όχι, δεν έχουμε ίδια βιώματα. Από την αρχή δήλωσε στην Επιτροπή, επειδή κι εγώ είμαι διαζευγμένη, ότι με τον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις και ξημεροβραδιάζεται στο σπίτι μου, έρχεται τρώμε όλοι μαζί κ.λπ., δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Θεωρώ άηθες αυτό που έκανε ο υπουργός, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς”, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσει.
“Μίλησα χθες με τον πρωθυπουργό, μέσα στη διάσκεψη που έγινε και στην οποία συμμετείχε κι εκείνος για το κλίμα και την ενέργεια και μου είπε ότι θα τηλεφωνηθούμε και ότι σε κάποια σημεία συμφωνεί, σε κάποια έχει άλλη άποψη”, κατέληξε.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις