Γιατί η ΝΔ ανακινεί θέμα Τσακαλώτου Χουλιαράκη

Γιατί η ΝΔ ανακινεί θέμα Τσακαλώτου Χουλιαράκη

Τι υπονοούν με τις κατηγορίες για «εξαφάνιση» των δύο υπουργών μετά το Eurogroup. Προαναγγελία γαλάζιου ναι στη βουλή για τα διαρθρωτικά μέτρα

Τη βεβαιότητα ότι «κατέπεσε η προπαγάνδα της κυβέρνησης» εκφράζουν στη ΝΔ εκτιμώντας ότι έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και δανειστές «εν κρυπτώ» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και το Μαξίμου «σημεία και τέρατα».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του επιτελείου του κ. Μητσοτάκης «διαφαίνεται ότι έχει αποφασιστεί η άμεση λήψη εντός του τρέχοντος προγράμματος, τουλάχιστον κάποιων από των μέτρων  που έχουν συμφωνηθεί» και ως εκ τούτου υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές ότι θα έχουν και άμεσες επιπτώσεις που δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την «κυβερνητική προπαγάνδα».

Ειδικότερα την άποψη που υποστηρίζει αυτό το σενάριο τα γαλάζια στελέχη τη βασίζουν στην αποτίμηση των κινήσεων που γίνονται από ΔΝΤ αλλά και το Βερολίνο θεωρώντας ότι το σύνολο της τρόικας είναι κάθετο σ’ αυτό, δηλαδή στην άμεση νομοθέτηση των μέτρων που θα έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Μάλιστα διόλου τυχαία δεν επέλεξαν να σχολιάσουν στο Μοσχάτο την «εξαφάνιση» τη δημοσιότητα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη μετά το Eurogroup. «Βγαίνουν και μιλάνε όλοι οι Συριζαίοι αλλά όχι οι δύο υπουργοί που γνωρίζουν τι έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup» δηλώνουν με νόημα γαλάζιες πηγές.

«Δυστυχώς δικαιωνόμαστε, έρχονται τα δυσάρεστα και οι δύο υπουργοί τα γνωρίζουν και γι’ αυτό σιωπούν». Σ’ αυτό το πλαίσιο στη ΝΔ παρότι διατηρούν την εκτίμηση ότι «οι Συριζαίοι θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία», εντούτοις επαναφέρουν ταυτόχρονα το σενάριο κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει και να σηκώσει το βάρος μιας διαφαινόμενης συμφωνίας η παρούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, καθώς παράλληλα θέτουν ερωτήματα όπως μεταξύ άλλων και το «ποιος από το ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει την εκποίηση του 40% της ΔΕΗ;» για να κλείσει η συμφωνία.

Την ίδια ώρα πάντως ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας που ήταν παρών στη συνάντηση Μητσοτάκη-Σόιμπλε δηλώνει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι «νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν θα ψηφίσουμε, αλλά θα στηρίξουμε διαρθρωτικές αλλαγές και επενδύσεις. Δεν είμαστε η αντιπολίτευση του όχι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα