Γιατί το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση στο Μητσοτάκη μέσω Καραμανλή

Γιατί το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση στο Μητσοτάκη μέσω Καραμανλή
ΑΘΗΝΑ-Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ- ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο χθες για “συνωμοσία σιωπής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ΝΔ” όσον αφορά στις ευθύνες των κυβερνήσεων 2004-2009 για το χρέος

Αν και η έχθρα του ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Καραμανλή είναι γνωστή, η χθεσινή νέα επίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ανακοίνωση με την οποία επέρριπτε την αποκλειστική ευθύνη για το χρέος και την υπαγωγή στο μνημόνιο στις κυβερνήσεις 2004- 2009, είχε ένα βαθύτερο στόχο.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο για “συνωμοσία σιωπής ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ και ΝΔ” με στόχο τη συγκάλυψη των ευθυνών, που όπως υποστηρίζει, βαρύνουν τις κυβερνήσεις Καραμανλή. Στόχος όμως δεν ήταν μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία η Φώφη Γεννηματά είχε καταγγείλει στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής, υπονοώντας ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν καραμανλικοί δάκτυλοι και δείχνοντας έτσι τόσο τους ΑΝΕΛ όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Με την επίθεση αυτή όμως, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε στόχο και να απευθυνθεί στο ακροατήριο του λεγόμενου εκσυχρονιστικού χώρου, το οποίο διεκδικούν τόσο η κ.Γεννηματά όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει από το βαθύτατα καραμανλικό κόμμα.

“Η ηγεσία της ΝΔ οφείλει να τοποθετηθεί γιατί η σιωπή της μπορεί να εξυπηρετεί το παραταξιακό της συμφέρον βλάπτει όμως το εθνικό. Εκτός κι αν στη ΝΔ έχουν ταυτίσει τη μεταρρύθμιση με την απόλυτη σιωπή”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο δε εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξη του στο Action24 αναρωτήθηκε “αν η Συμφωνία Αλήθειας ξεκινάει από το 2016 όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης αρχηγός ή ξεκινάει από τη μέρα ίδρυσής της ή τουλάχιστον από την περίοδο 2004 – 2009” και πρόσθεσε με νόημα: “Αυτό το οποίο αναδεικνύουμε εμείς συνεχώς είναι ότι την κρίσιμη στιγμή εμφανίζεται ένας κρυφός τρίτος αφανής εταίρος και κάνει μία δήλωση που στηρίζει την πορεία του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Είναι πρόβλημα της ΝΔ αυτό.”

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε παρουσιαστεί  στο ΕΒΕΑ η ειδική εκδήλωση παρουσίασης της αγγλικής έκδοσης του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» από το “Ρεύμα Σκέψης”, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και τις εκδόσεις Λιβάνη. Η μελέτη “έδειχνε” τη διακυβέρνηση Σημίτη για το χρέος και στην εκδήλωση παρέστη ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Κώστα Σημίτη, στην οποία κατηγορούσε βασικά το Γιώργο Παπανδρέου για τους όρους ένταξης στο μνημόνιο, αλλά επαναλάμβανε την άποψη ότι ενώ επί δικής του διακυβέρνησης η οικονομία είχε “απογειωθεί”, η περίοδος 2004- 2009 υπήρξε καταστροφική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα