Γκουαϊδό: Η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί με την ΕΕ

Γκουαϊδό: Η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί με την ΕΕ
Χουάν Γκουαϊδό AP

Σε έλλειψη ενημέρωσης απέδωσε τη στάση της Αθήνας στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα του, καλώντας τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται. "Και αύριο αν θέλει" είπε χαρακτηριστικά.

“Ανησυχητική” χαρακτήρισε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ του Νίκολα Μαδούρο, ο αυτοανακηρυχθείς προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ή οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησής του, να επισκεφθεί άμεσα τη χώρα για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

“Θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε έλλειψη ενημέρωσης” είπε ο κ. Γκουαϊδό μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση στη Βενεζουέλα.

“Δεν θέλω να αναμειχθώ περισσότερο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα. Αλλά καλώ τον πρωθυπουργό ή οποιοδήποτε μέλος του κόμματός του να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται. Και αύριο αν θέλει. Να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, φαρμακεία, σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μία εβδομάδα και να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς Μαδούρο”, συμπλήρωσε. Όπως ανέφερε, ο κατώτατος μισθός στη χώρα του είναι 3 δολάρια το μήνα και το 83% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. “Αυτό δεν είναι φτώχεια, είναι μιζέρια”, ειπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκουαϊδό είπε ακόμη ότι αναμένει την Αθήνα να συνταχθεί με τις φωνές όλης της ΕΕ “και να στηρίξει τη διαδικασία αποκατάστασης της δημοκρατίας και τον τερματισμό της πείνας και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά”, κατηγορώντας το Νίκολα Μαδούρο ταυτόχρονα για σφετερισμό της εξουσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα