Γράφεται το κείμενο της συμφωνίας

Γράφεται το κείμενο της συμφωνίας

Το διαφορετικό μήκος κύματος που παρουσιάζει το ΔΝΤ προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου, τη στιγμή που βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν κλείσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης

Μέσα σε ένα τηλεφώνημα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού ο πρωθυπουργός αποτύπωσε την πορεία της διαπραγμάτευσης τονίζοντας από την μια την ανάγκη να υπογραφεί η συμφωνία και από την άλλη την στροφή του ΔΝΤ, το οποίο ξεκίνησε από την πολιτική της αντιλιτότητας και κατέληξε στο να βάζει συνεχώς νέα απαιτούμενα στην διαπραγματευτική ατζέντα.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές, αυτό που υποστηρίζουν, είναι πως σε πολλές περιπτώσεις η Γερμανική πλευρά, όπου την βολεύει, έρχεται και κρύβεται πίσω από την Ουάσιγκτον σε  μια σειρά από θέματα.

Εκφράζοντας, πάντως αισιοδοξία για την πορεία της διαπραγμάτευσης οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως μπορεί το ΔΝΤ να έχει τις απόψεις, του όμως «σε περίπτωση που η Ελλάδα τα βρει με την Κομισιόν η Ουάσιγκτον δεν θα τορπιλίσει την τελική συμφωνία».

Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως μέχρι τα τέλη του μήνα θα υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά τη συμφωνία. «Η συμφωνία θα πρέπει να είναι ενιαία για να είναι βιώσιμη», τόνιζαν χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να μην μπει το θέμα του χρέους μέσα σε αυτή.

Το Brussels Group αναμένεται να εντατικοποιήσει τις εργασίες του τις επόμενες ημέρες προκειμένου, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, να αρχίσει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήδη τα σημεία που υπάρχουν σύγκλιση έχουν αρχίσει και αποτυπώνονται στο χαρτί.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του μήνα, προκειμένου στις αρχές Ιουνίου να συνέλθει το έκτακτο Eurogroup.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα