Γραμματέα εκλέγει αύριο η πολιτική επιτροπή της ΝΔ

Γραμματέα εκλέγει αύριο η πολιτική επιτροπή της ΝΔ
10th New Democracy Party Congress, in Athens, on April 24, 2016. / 10 , , 24 , 2016. Sooc.gr

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος γραμματέας της ΠΕ που προέκυψε απο το συνέδριο και συνεδριάζει πρώτη φορά Μεγάλη Τετάρτη

Το νέο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας θα εκλέξει αύριο η πολιτική επιτροπή του κόμματος, που προέκυψε από το συνέδριο και η οποία συνεδριάζει για πρώτη φορά.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος γραμματέας της πολιτικής επιτροπής, θέση που πλέον μετά και τις αλλαγές στο καταστατικό έχει αυξημένες αρμοδιότητες και ισχύ σε σχέση με το παρελθόν.

Ο κ.Αυγενάκης είχε ήδη τοποθετηθεί αναπληρωτής στον παραιτηθέντα πλέον Ανδρέα Παπαμιμίκο και θεωρείται έμπειρος στα κομματικά και βέβαια ακραιφνώς μητσοτακικός.

Η συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί αύριο Μεγάλη Τετάρτη στις 4 το απόγευμα με αποκλειστικό θέμα την εκλογή γραμματέα.

Εκκρεμεί συνεπώς έτερη συνεδρίαση για την εκλογή των αιρετών μελών της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος.

Τα αιρετά μέλη της πολιτικής επιτροπής αυξήθηκαν τελικά στο συνέδριο το βράδυ του Σαββάτου και αντί για 100, έγιναν τελικά 150. Για τις 150 αιρετές θέσεις του οργάνου έθεσαν υποψηφιότητα 238 σύνεδροι. Υπήρξε επίσης αίτημα από 70 συνέδρους να γίνει ανοιχτή καταμέτρηση των ψήφων, με την εφορευτική επιτροπή να αποφασίζει τη συμμετοχή περισσότερων στελεχών στην καταμέτρηση ώστε να μην υπάρξουν παράπονα.

Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον και για τις εσωκομματικές ισορροπίες, με στελέχη που στηρίχθηκαν από τη Ντόρα Μπακογιάννη και το Νικήτα Κακλαμάνη να καταλαμβάνουν πολλές από τις πρώτες θέσεις, στελέχη της επιρροής του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να βρίσκονται επίσης ψηλά, ενώ παρουσία κατέγραψαν και υποψήφιοι επιρροής του Άδωνι Γεωργιάδη, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα