Guardian: Ποτάμι, είναι η λέξη στα χείλη όλων

Guardian: Ποτάμι, είναι η λέξη στα χείλη όλων
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Όλοι στην Ελλάδα μιλούν για το κόμμα αυτό που αναμένεται να "ταράξει τα νερά" στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα για το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη

“Η λέξη στα χείλη όλων των Ελλήνων είναι το «Ποτάμι»”, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, το οποίο σημειώνει ότι “είναι το όνομα ενός νέου κόμματος, ενός νέου κινήματος, για να είμαστε πιο ακριβείς, το οποίο δημιουργήθηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, συμβολίζοντας την ελπίδα ότι πολλοί θα το ακολουθήσουν, και το δημιουργικό του ρεύμα θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά των ελληνικών κομμάτων”.

Το δημοσίευμα τονίζει πως ο δημοσιογράφος είναι κατά των πολιτικών χρωμάτων και ότι βρίσκει γελοίο τον τρόπο που κάθονται οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο. “Γιατί να μην μπορώ να κάτσω δίπλα σε κάποιον με τον οποίο διαφωνώ, έναν συνάδελφο από άλλο κόμμα, για να συζητήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να τα βρούμε;” αναφέρει.

Ο συντάκτης Άλεξ Ανδρέου, αποκαλεί με το μικρό του όνομα τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι τον συνάντησε στα γραφεία του καινούργιου του κόμματος, ενός διαμερίσματος στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας.

“Όλοι φορούν τα κομματικά τους γυαλιά και βλέπουν τον κόσμο με κόκκινη, μπλε ή πράσινη απόχρωση. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα. Γιατί να μην μπορώ να κάτσω δίπλα σε έναν αντίπαλο για να συζητήσουμε ένα σημαντικό θέμα με αντεπιχειρήματα ή με έναν συνάδελφο από άλλο κόμμα, με τον οποίο ενδέχεται να έχουμε κοινές απόψεις”, διερωτάται, ο κ.Θεοδωράκης.

Ερωτώμενος από τον συντάκτη της Guardian γιατί επέλεξε το πολιτικό του ξεκίνημα στις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε “γιατί είναι πιο φθηνές. Δεν κατεβαίνω εγώ υποψήφιος, δεν θεωρώ ότι έχω τα προσόντα. Τα αγγλικά μου δεν βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο”.

Το δημοσίευμα του Guardian καταλήγει πως χωρίς αμφιβολία ο κ. Θεοδωράκης θα δεχτεί πολλά πυρά ενόψει των Ευρωεκλογών “καθώς αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για το status quo και όχι μόνο το ελληνικό”, όπως αναφέρει, αφού διατυπώνονται βεβαίως “θεωρίες συνωμοσίας”, σχετικά με το ποιος χρηματοδοτεί το “Ποτάμι” και τί συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί.

“Πολιτικοί παίκτες και σχολιαστές είναι έτοιμοι να προτάξουν όλα τα ενδεχόμενα εκτός από ένα: Ότι κάποιος με ευρεία αποδοχή μπορεί να αποφασίσει πως δεν είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση και να παρέμβει. Και ότι αυτό μπορεί να αποδειχτεί επιτυχές. Από αυτή την άποψη, αυτή η απλή εκδοχή είναι η πιο επικίνδυνα εκρηκτική και αισιόδοξη”, καταλήγει το άρθρο του Guardian για τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Παράλληλα, το Reuters, αναφέρει πως το νέο κόμμα χαίρει δημοσκοπικής επιτυχίας αποσπώντας ψηφοφόρους από δεξιά και από αριστερά και ότι φιλοδοξεί να κεφαλαιοποιήσει σε ψήφους το συναίσθημα αηδίας που νιώθουν οι Έλληνες για τα παραδοσιακά κόμματα.

“Το «Ποτάμι» έχει ήδη καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να «κλέψει την παράσταση», παρά τις αντιδράσεις πολλών κομμάτων, κυρίως της Αριστεράς, που το επικρίνουν ως μια «αόριστη ομάδα, χωρίς συγκεκριμένες και συνεκτικές προτάσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα